Vepa doneert ingezamelde PET

Ingezamelde PET-flessen tijdens Cascaderun gedoneerd aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

– persbericht –

Hoogeveen, 10 mei 2023 –Wellicht heb je ze wel gezien. De opvallende afvalcontainers in het finishgebied tijdens de Hoogeveense Cascaderun van zondag 16 april j.l. Een mooie samenwerking tussen de Hoogeveense Cascaderun, hoofdsponsor Vepa en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Normaal gesproken gebruikt meubelfabrikant Vepa deze flessen om nieuwe stoelen van te maken, nu zijn ze beschikbaar gesteld aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Coördinator Koert Thalen nam de cheque namens het fonds in ontvangst.

Schone omgeving
“We willen graag een steentje bijdragen en onze omgeving duurzamer maken. Vandaar dat we speciaal voor de Hoogeveense Cascaderun deze afvalbakken hebben aangeschaft”, begint Freek Bloema van Vepa zijn verhaal. “Op deze manier is het makkelijker om de flesjes van het overige afval te scheiden. Normaal gesproken gebruiken we dit PET-afval voor het maken van nieuwe stoelen. Voor deze keer stellen we ze echter graag beschikbaar voor het goede doel”. aldus Freek Bloema van Vepa

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen de mogelijkheid om toch deel te nemen aan een sportclub of muziekles door de contributie of het lesgeld voor haar rekening te nemen. “Onze inkomsten komen voor deel uit de giften van particulieren of bedrijven zoals Vepa. Kort geleden hebben we de Internationale Schakel Klas (ISK) van RSG Wolfsbos bijvoorbeeld blij kunnen maken met nieuwe hardloopschoenen voor de Cascaderun. Ook voor deze actie hebben we alweer een goed doel in gedachten”, aldus Koert Thalen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.

“We vinden het mooi dat we door de Cascaderun deze twee organisaties aan elkaar kunnen koppelen. Een win-win situatie voor ons allemaal”, sluit Jurrie Giethoorn van de Hoogeveense Cascaderun af.

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/11/Cascade-deelnemers-2022-3.png
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/11/Cascade-deelnemers-2022-2.png
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/11/Cascade-deelnemers-2022.png

Op de foto (v.l.n.r.): Freek Bloema (Vepa), Jurrie Giethoorn (Cascaderun) en Koert Thalen (Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe)

^