Duurzaam design

Bij Vepa ontwerpen we onze meubels zo circulair en duurzaam mogelijk. Duurzaam design omvat zowel de verduurzaming van de bestaande collectie, als het ontwerpen van nieuwe, duurzame producten.

Design to maintain, repair en disassembly zijn termen die regelmatig benoemd worden als het gaat over duurzaam design. Een groot deel van de duurzaamheid van een product wordt bepaald in de ontwerpfase. Onze producten worden ontworpen om lang mee te gaan, ze zijn tijdloos, eenvoudig in onderhoud en modulair zodat losse onderdelen eenvoudig gerepareerd of vervangen kunnen worden.

Modulair

Veel van onze meubels zijn modulair ontworpen. Dit betekent dat onderdelen uitwisselbaar zijn voor diverse producten én dat we kapotte onderdelen van een product gemakkelijk kunnen vervangen.

De tussenbuizen van onze tafels zijn bijvoorbeeld modulair ontworpen. Voor elke tafel, in iedere gewenste afmeting, kunnen we dezelfde frameconstructie gebruiken. Ook kunnen we op deze manier eenvoudig een kapot onderdeel vervangen in plaats van het gehele product.

Tijdloos design

Duurzaam design betekent ook dat we producten ontwerpen met een tijdloos design. Zoals bijvoorbeeld de stoel 400: ontworpen in de jaren 60 en nog altijd onderdeel van onze stoelencollectie. De rug en zitting zijn gemaakt van duurzaam hout en het frame van gerecycled staal. De stoel ademt nostalgie, maar wordt vaak ingezet bij moderne en duurzame projectinrichtingen.

LIFETIME

LIFETIME is ons programma om de levensduur van onze producten te verlengen. We refurbishen ze en hergebruiken in dezelfde vorm of gebruiken onderdelen voor nieuwe producten. Omdat we zowel het ontwerp, de engineering en de productie volledig in eigen beheer hebben, kunnen we meubels altijd een tweede leven geven. Hoe het werkt? Eigenlijk best eenvoudig. Gebruikte werktafels, kasten, ladeblokken, stoelen en overlegtafels nemen we na grondige inspectie terug waarna onze vakmensen  zorgen voor volledig vernieuwde meubels, inclusief technisch onderhoud en retourname na gebruik.

Hergebruik staat bij ons gelijk aan het waarde toekennen aan gebruikte grondstoffen. De circulaire cyclus waar we naar streven bestaat uit het gebruik van uitsluitend gerecyclede materialen en componenten.

Gerelateerde projecten

IJburg College

Ga naar project

Provinciehuis Zeeland

Ga naar project
^