Transport

Transportbewegingen worden bij Vepa geminimaliseerd

Transport en bescherming

Het gebruiken van grondstoffen uit de regio en het produceren dicht bij de afzetmarkt voorkomt onnodig transport. Uitbesteden aan lagelonenlanden is vaak goedkoop, maar weegt voor ons – in tegenstelling tot sommige andere fabrikanten – zeker niet op tegen de CO2-uitstoot dat transport naar Nederland en onze omringende landen veroorzaakt.

Tijdens het transport beschermen we onze producten zoveel mogelijk met pakdekens. Deze pakdekens zijn gemaakt van textielrestanten, bijvoorbeeld van restmateriaal uit onze eigen stoffeerderij.
Nadat we de producten afgeleverd hebben nemen we de dekens mee terug en worden ze dagelijks hergebruikt. Wel zo milieuvriendelijk.

Ecocombi’s

Ons transportbedrijf binnen de Fair Furniture Group  beschikt over een aantal ecocombi vrachtwagens. Waar een reguliere voertuigcombinatie maximaal 18,60 meter mag zijn, is een ecocombi vrachtwagen 25,25 meter lang.

Aanzien we meer producten in één vrachtwagen kunnen vervoeren, levert dit efficiëntievoordelen op. Wat uiteraard weer beter voor het milieu is. We beschikken over vrachtwagens die voldoen aan de Euro 6-norm, de strengste emissiestandaard op Europees niveau. Verder zijn alle vrachtwagens voorzien van een roetfilter en stille banden.

^