Circulair Centrum

Waarom spullen weggooien als je ze ook opnieuw kunt gebruiken?

Weggooien is zonde.

Daarom heeft Vepa – samen met de andere bedrijven binnen de Fair Furniture Group – naast de productieafdelingen en het kantoor ook een groot Circulair Centrum voor tweedehands meubelen. In dit centrum worden meubelen beoordeeld, opgeslagen, gedemonteerd en gerenoveerd.

Circulaire hart

Het Circulair Centrum is – zoals de naam al doet vermoeden – het circulaire hart van de Fair Furniture Group.

Er staan veel meubels en losse onderdelen opgeslagen. Dit kunnen producten van een proefopstelling zijn, afgedankt meubilair van een klant, verkeerd gemaakte bestellingen of beursopstellingen die wederom gebruikt gaan worden.

Meubels waarvoor nog geen specifieke bestemming is worden na een aantal maanden gedemonteerd.

Demonteren en renoveren

Het meubilair wordt gedemonteerd tot op onderdeel- of grondstofniveau. Aangezien onze meubels circulair ontworpen zijn, kunnen we ze op product-, onderdeel- en grondstofniveau hergebruiken en er zijn er minimale handelingen nodig om onderdelen van elkaar te scheiden.

Het renoveren van meubilair kan op verschillende manieren maar de kern blijft altijd hetzelfde, dit is het opknappen van het meubilair. Dit opknappen gebeurt met een kwaliteitsstandaard die minstens zo hoog is als een nieuw meubel.

Volledig vernieuwd

Het produceren met innovatieve circulaire grondstoffen – zoals tweedehands meubelen – maakt een steeds groter deel uit van onze productie.

Vandaar dat we halverwege 2022 zijn begonnen met de bouw van een nieuw Circulair Centrum op onze productielocatie in Emmen, waar ook het Research Lab en het GreenField te vinden zijn.

Door de bouw vergroten we de circulaire mogelijkheden en geven meubels – en niet alleen onze eigen merken – op deze manier een tweede leven.

Begin februari 2023 waren we klaar met de bouw en sindsdien in het nieuwe Circulair Centrum in gebruik.

Enthousiast?

Heb je hierover een vraag of opmerking?
Laat hieronder je bericht achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct persoonlijk contact?
Bel of mail ons gerust, we spreken je graag!

^