Dynamischer werken

Bevorder gezondheid, concentratie en productiviteit met dynamisch werken.

Wanneer langdurig zitten eerder regel dan uitzondering is, moet gezocht worden naar oplossingen om dit gedrag te doorbreken.
Veelal zittend werken brengt namelijk fysieke en mentale gezondheidsrisico’s met zich mee.

Iedere vorm van beweging gedurende de dag, draagt positief bij aan onze gezondheid, concentratie en productiviteit.
Dynamischer werken is dus van groot belang.

Wat is dynamischer werken?

Dynamisch- , oftewel bewegend werken, betekent het afwisselen van houdingen tijdens het werk. Een dag werken in eenzelfde statische houding heeft een sterke fysieke belasting op het lichaam. De focus bij dynamischer werken ligt voornamelijk op het fors terugdringen van sedentair gedrag.

Door langdurig zitten wordt de natuurlijke bewegingsdrang van het menselijk lichaam genegeerd. Werken volgens dynamische richtlijnen creëert mogelijkheden om wel toe te geven aan dergelijke lichaamssignalen.

Beweeg uw spieren

Het is inmiddels duidelijk dat langdurig zitten ongezond is. Door deze fysieke inactiviteit van het lichaam worden vetten niet verbrand. Hierdoor verhoogt het risico op hart- en vaatziektes en diabetes.

Veel sporten of bewegen buiten werktijden om neemt deze risico’s niet weg, omdat het lichaam dan te maken krijgt met piekbelastingen. Het probleem moet aangepakt worden op de werkvloer zelf.

Afwisseling

Dynamischer werken stimuleert beweging van de spieren. Dit zorgt voor een goede stofwisseling en betere doorbloeding van het lichaam.

Werknemers worden productiever, creatiever en raken minder snel vermoeid, aangezien ook suikers beter in het bloed worden opgenomen.

Genoeg bewegen voorkomt onder andere slijtage in gewrichten, verlaagt de bloeddruk en vermindert de kans op obesitas.

Dynamiek op de werkvloer

Vanwege de gezondheidsvoordelen is het raadzaam om elk uur ongeveer 15 minuten te bewegen. Maar hoe kun je hier als werkgever samen met werknemers voor zorgen, zonder productiviteitsverlies tot gevolg?

Staand werken is een oplossing. Andere spieren worden gebruikt en de spanning in rug, nek en schouders neemt af. Vergaderingen zijn een uitgelezen kans om meer in beweging te komen.

Zit-/sta-bureaus

In hoogte verstelbare zit-sta bureaus nodigen ook uit tot dynamisch werken. What’s in a name, want dergelijke dynamische bureaus horen ook dynamisch gebruikt te worden.

Langdurig staan op een werkdag is belastend voor de onderrug en klachten aan heup, voeten en knieën zijn geen uitzondering. De betekenis van dynamisch meubilair is daarom ook: gezonde werkhoudingen aannemen door regelmatig van houding te wisselen.

Bij dynamisch werken gaat het om de juiste verdeling tussen zitten en staan op het werk. De overheid adviseert om beweegmomenten in te lassen voor iedereen die door de dag heen regelmatig langer dan een half uur achter elkaar zit.

Investeren in dynamische zit-sta bureaus zal zich zowel fysiek als mentaal uitbetalen.
Meer bewegen op het werk vermindert niet alleen gezondheidsklachten, maar maakt mensen bewezen productiever.

Vepa biedt een uitgebreid assortiment zit-sta bureaus, waarmee meer dynamiek op de werkvloer gecreëerd kan worden.

^
a fair furniture company