MVO - Vepa the furniture factory

MVO

Het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit.

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) worden wel eens als synoniemen gebruikt.

Hoewel de beide begrippen veel overlap hebben, vinden wij dat MVO aparte aandacht verdient. Onder MVO verstaan wij: ‘de integrale visie op ondernemerschap, waarbij we waarde creëren op economisch (profit), ecologisch (planet) en sociaal (people) gebied.’ MVO is onderdeel van alle bedrijfsprocessen.

Bij iedere beslissing wordt een afweging gemaakt tussen verschillende belangen: de belangen van betrokken personen, bedrijven en organisaties.

People

Een groot deel van het succes en de continuïteit van Vepa is te danken aan onze medewerkers.

We hechten veel waarde aan normen en waarden. Met respect omgaan met mensen binnen én buiten de organisatie. Eén van de voorwaarden voor dit succes is een stimulerend werkklimaat. Vepa biedt haar medewerkers daarom volop kansen om te leren en verder te groeien. Er is weinig verloop en een opvallend laag ziekteverzuim.

We investeren in opleidingen, gezonde werkomgeving en een goede beloning, waaronder het jaarlijks meedelen in de winst.

Planet

Waar duurzaamheid en circulariteit voor sommige anderen vooral iets is van de laatste jaren, is dit voor ons sinds de oprichting in 1971 een bewuste keuze. Als enige fabrikant van project- en kantoormeubilair produceren we nog steeds al onze producten in onze eigen fabrieken in Nederland, met de meest duurzame grondstoffen die er zijn.

Want produceren in Nederland betekent voor ons dat we werkgelegenheid in de regio bieden, dat we onze machines optimaal kunnen afstellen en bijstellen waardoor er weinig grondstoffen verloren gaan en dat we onze producten dichtbij de afzetmarkt produceren. Hierdoor gebruiken we aanzienlijk minder brandstof om de producten bij de eindgebruiker af te leveren dan andere fabrikanten die hun meubels in Azië produceren.

We produceren onder uitstekende arbeidsomstandigheden, maken gebruik van lokale leveranciers én bedenken oplossingen voor ons eigen afval. Ook maken we nieuw meubilair van het afval van anderen.

 

Duurzame energie

Een aantal jaar geleden hebben we onze footprint laten berekenen. Deze bleek zo laag dat wij geen CO2-uitstoot hoeven te compenseren. Toch leveren we een extra bijdrage om de klimaatverandering tegen te gaan.

Het dak van onze fabriek ligt vol met zonnepanelen en de energie die we inkopen is uiteraard groen. Tevens zijn er warmteterugwinningsinstallaties geïnstalleerd, hebben we volledig elektrische auto’s en is er in het hele pand energiezuinige verlichting aangebracht.

Profit

Vepa is een stabiele partner met een uitermate sterke financiële basis. De zes betrokken aandeelhouderfamilies plaatsen continuïteit boven persoonlijk financieel gewin, waarbij stabiele omzetgroei en gezonde en duurzame marges het doel zijn.

Onze mensen zijn ons belangrijkste bedrijfskapitaal. Bij Vepa heerst een goede werksfeer, we hebben een nuchtere en praktische instelling en zijn trots op wat we samen realiseren. En dan niet alleen trots op de producten maar ook op de jaarlijkse groei in omzet en winst.

 

 

Sponsoring Plastic Whale

We sponsoren diverse organisaties maar enkel organisaties die passen bij ons bedrijf.

Dat kan in de vorm van een jaarlijkse bijdrage, maar ook door het beschikbaar stellen van nieuwe meubels.

Sinds 2018 sponsoren we bijvoorbeeld een boot van Plastic Whale. We gaan regelmatig plasticvissen om de Amsterdamse grachten schoon te maken.

Sponsoring de Vergaderfabriek

De Vergaderfabriek is het eerste commerciële 3D-geprinte gebouw in Europa.

De Vergaderfabriek is een co-creatie van diverse branches waarbij Vepa het meubilair leverde.

De ronde vorm, het gebruik van duurzame materialen en de technologie aan de binnenkant van het gebouw zijn uniek. Traditioneel bouwen was daarom geen optie.

Official supplier Team DSM

Met fantastische overwinningen in de afgelopen Tour de France, de klassiekers en topklasseringen in de Giro d ‘Italia is Team DSM uitgegroeid tot een van de smaakmakers van het wielerpeloton.

We zijn dan ook trots om official supplier van Team DSM te zijn.

^
a fair furniture company