MVO

In alles wat we doen hebben wij aandacht en respect voor mens, natuur en maatschappij.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons niet iets dat we ‘erbij doen’. Het is de manier waarop we werken. Elke dag zetten we ons vol energie in voor onze klanten. We kunnen ons mooie bedrijf niet los zien van wat er om ons heen gebeurt.
Met wat wij doen, de kennis en mensen die we hebben, kunnen we iets betekenen voor anderen.

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) worden wel eens als synoniemen gebruikt. Hoewel de beide begrippen veel overlap hebben, vinden wij dat MVO aparte aandacht verdient. Onder MVO verstaan wij: ‘de integrale visie op ondernemerschap, waarbij we waarde creëren op economisch (profit), ecologisch (planet) en sociaal (people) gebied.’
MVO is onderdeel van alle bedrijfsprocessen. Bij iedere beslissing wordt een afweging gemaakt tussen verschillende belangen: de belangen van betrokken personen, bedrijven en organisaties.

“Bij Vepa is maatschappelijk verantwoord ondernemen werken naar een nieuwe economie met aandacht voor het klimaat, circulair, inclusief en met eerlijke ketens.”

Onze mensen 

Een groot deel van het succes en de continuïteit van Vepa is te danken aan onze medewerkers.

We hechten veel waarde aan normen en waarden. Met respect omgaan met mensen binnen én buiten de organisatie. Eén van de voorwaarden voor dit succes is een stimulerend werkklimaat. Vepa biedt haar medewerkers daarom volop kansen om te leren en verder te groeien. Er is weinig verloop en een opvallend laag ziekteverzuim.

We investeren in opleidingen, gezonde werkomgeving en een goede beloning, waaronder het jaarlijks meedelen in de winst.

Gezond en vers voor de Voedselbank

Een deel van onze ‘circulaire kennistuin’ GreenField hebben we voor en met de Voedselbank Zuidoost-Drenthe ingericht als enorme ecologische moestuin. Vrijwilligers van Stichting Voedseltuin Emmen bewerken de grond, bestrijden onkruid en bemesten de tuin op een milieuvriendelijke manier. Klanten van de Voedselbank helpen met het verzorgen en oogsten van de gewassen, die daarna op hun eigen bord belanden. Alles supergezond en puur van Drentse bodem. Heel wat gezinnen in onze omgeving genieten wekelijks van boontjes, piepers, bloemkool en nog véél meer.

Onze aarde

Waar duurzaamheid en circulariteit voor sommige anderen vooral iets is van de laatste jaren, is dit voor ons sinds de oprichting een bewuste keuze. Als enige fabrikant van project- en kantoormeubilair produceren we nog steeds al onze producten in onze eigen fabrieken in Nederland, met de meest duurzame grondstoffen die er zijn.

Want produceren in Nederland betekent voor ons dat we werkgelegenheid in de regio bieden, dat we onze machines optimaal kunnen afstellen en bijstellen waardoor er weinig grondstoffen verloren gaan en dat we onze producten dichtbij de afzetmarkt produceren. Hierdoor gebruiken we aanzienlijk minder brandstof om de producten bij de eindgebruiker af te leveren dan andere fabrikanten die hun meubels in Azië produceren.

Duurzame energie

Een aantal jaar geleden hebben we onze footprint laten berekenen. Deze bleek zo laag dat wij geen CO2-uitstoot hoeven te compenseren. Toch leveren we een extra bijdrage om de klimaatverandering tegen te gaan.

Het dak van onze fabriek ligt vol met zonnepanelen en de energie die we inkopen is uiteraard groen. Tevens zijn er warmteterugwinningsinstallaties geïnstalleerd, hebben we volledig elektrische auto’s en is er in het hele pand energiezuinige verlichting aangebracht.

Fatsoenlijk zakendoen

We produceren onder uitstekende arbeidsomstandigheden en maken gebruik van lokale leveranciers. We hebben gegarandeerd géén contacten met organisaties die het minder nauw nemen met de Rechten van de Mens. We praten met onze leveranciers over eerlijk en fatsoenlijk zakendoen en over het respecteren van wetten en regels. We werken alleen samen met bedrijven die net als wij strenge criteria hebben als het gaat om ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Grondstoffen halen we voornamelijk in Nederland, Duitsland, België, Scandinavië en Oostenrijk. Dat maakt de grondstoffenkringloop voor ons eenvoudig te controleren.

Bedrijfskapitaal

Vepa is een stabiele partner met een uitermate sterke financiële basis. De vijf betrokken aandeelhouderfamilies plaatsen continuïteit boven persoonlijk financieel gewin, waarbij stabiele omzetgroei en gezonde en duurzame marges het doel zijn.

Onze mensen zijn ons belangrijkste bedrijfskapitaal. Bij Vepa heerst een goede werksfeer, we hebben een nuchtere en praktische instelling en zijn trots op wat we samen realiseren. En dan niet alleen trots op de producten maar ook op de jaarlijkse groei in omzet en winst.

 

“Werken met ‘de menselijke maat’ betekent dat wij ons heel
concreet inzetten voor gezonde en gelukkige mensen in een gezonde samenleving.”

Enthousiast?

Heb je hierover een vraag of opmerking?
Laat hieronder je bericht achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct persoonlijk contact?
Bel of mail ons gerust, we spreken je graag!

^
a fair furniture company