Fair Furnished - Vepa

Fair Furnished

Voor producten die een tweede (of zelfs derde) leven krijgen.

Fair Furnished is het label dat wij geven aan producten die via ons Circulair Centrum een tweede – of derde – leven krijgen. Dat doen we merkonafhankelijk.

Met het Fair-Furnished-label garanderen we de kwaliteit die minimaal gelijk is aan de originele kwaliteit en met dezelfde garantie. Vaak maken we het product zelfs beter omdat de eventueel vervangende materialen duurzamer zijn en daardoor nog beter herbruikbaar voor een derde en vierde leven.

De manier waarop we produceren vinden we net zo belangrijk als het eindresultaat op zich. Letterlijk betekent Fair Furnished ‘eerlijk ingericht’. Een bewuste keuze omdat het verder gaat dan refurbishment van een product alleen. Het zegt ook alles over de meest duurzame productie, de keuze voor duurzame grondstoffen en onze lokale en sociale werkwijze.

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Circulair-Centrum-4.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Circulair-Centrum-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Circulair-Centrum-3.jpg

Hoge kwaliteit
De kwaliteit van onze gerefurbishte meubels is minimaal gelijk aan nieuw. Dat komt door het vakmanschap van onze mensen, onze ultramoderne machinepark en de 70.000 m2 productieruimte waar we onze nieuwe duurzame en circulaire meubels maken. Op onze productielocaties loopt de fabricage van circulair nieuwe meubels en het refurbishen van bestande meubels door elkaar. De stoffering of het produceren van een bureaublad verschilt namelijk niet.

Merkonafhankelijk
Naast onze eigen merken, refurbishen we met regelmaat meubels van andere producenten. We maken hierin geen onderscheid. Op deze manier kunnen we al onze klanten circulaire oplossingen bieden ongeacht huidige of vorige leverancier. Inmiddels hebben we duizenden producten van meer dan 40 leveranciers en een veelvoud aan modellen een tweede leven gegeven.

Fair Furnished: twee voorbeelden

voor / na

voor / na

Vico Magistretti van Fritz Hansen
De kuip van de Vico Magistretti van Fritz Hansen is goed te demonteren en daarmee opnieuw te lakken. De armleggers en de afsluitdoppen van het frame zijn echter niet zonder schade te demonteren. Ook zijn deze onderdelen niet gemakkelijk nieuw in te kopen. Daarom hebben we het frame van de stoel links op de foto enkel gereinigd. De stoffering is speciaal op maat gemaakt voor deze stoel.

Akaba Gorka
Ook de rug en zitting van de Akaba Gorka zijn goed te demonteren. De kuip is in onze houtspuiterij voorzien van een nieuwe kleur en het frame hebben we opnieuw geëpoxeerd in onze metaalspuiterij. Hierdoor past de stoel weer helemaal bij een nieuwe, moderne inrichting.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de talloze modellen die we reeds gerefurbished hebben. Inmiddels hebben we veel ervaring en weten we van veel modellen wat er wel en niet mogelijk is. Het komt echter ook voor dat we met onbekende modellen te maken krijgen. Voordat we aan de slag gaan voeren we altijd een haalbaarheidsonderzoek uit.

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Circulair-Centrum.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Fair-Furnished-1.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Fair-Furnished-3.jpg
^
a fair furniture company