NN Workspace 2020

NN Workspace 2020 is waarschijnlijk het meest circulaire en ambitieuze project ooit!

Circulair regisseur

Voor de nieuwe – circulaire – kantoorinrichting van de panden in Den Haag en Rotterdam zocht NN een partner die de volledige regie en uitvoering van het losse meubilair van dit project op zich zou nemen. Van projectplan en aanpak tot oplevering en onderhoud. Vanwege de goede ervaringen en onze intrinsieke motivatie koos Nationale Nederlanden voor Vepa en de Fair Furniture Group.

Op twee locaties, met in totaal 18 verdiepingen, voor meer dan 4000 medewerkers hebben we meer dan 37.000 m2 kantoorruimte opnieuw ingericht. Over het hele project is een circulariteitsscore van 89% gehaald.

“Nationale Nederlanden heeft ons als circulair regisseur voor het losse meubilair
gekozen voor de revitalisatie van de panden in Den Haag en Rotterdam.
Dat hadden we nog niet eerder op zo’n schaal aangepakt, maar het resultaat is geweldig.”

Oogsten en inrichten

Inmiddels is de verbouwing afgerond, waarbij de twee locaties en 18 verdiepingen, gefaseerd worden ‘geoogst’ en opnieuw ingericht. Dat betekent dat alles wat het gebouw verliet een herbestemming kreeg in de nieuwe werkomgeving. Deze transformatie is in drie jaar gerealiseerd en al die tijd is NN gewoon in bedrijf gebleven.

Dat we als partner flexibel zijn, is gedurende het project wel bewezen. Net toen we grip op het proces begonnen te krijgen, kwam Covid-19 en is er besloten om een aantal verdiepingen niet te verbouwen. Hierdoor moest het hele projectplan op de schop. Een pittige klus, maar we zijn enorm trots op het eindresultaat.

 

Samenwerken

Anders dan anders is dat wij voor dit project worden ingezet als adviseur en regisseur voor de losse inrichting. Het aandeel nieuw te leveren meubels is minimaal. Deze mindshift past bij onze transitie en de a-traditionele organisatie van het prachtige project Workspace.

Van de beginfase tot definitief ontwerp werken we met verschillende leveranciers, verhuizers, architecten en projectmanagers samen om tot een zo circulair mogelijk ontwerp te komen en zoveel mogelijk gebruik te maken van verschillende ideeën uit de markt. Samen met 12 partners realiseren we de renovatie van de Haagse Poort en Delftse Poort.

Over onze samenwerking is een mooi boek gemaakt. Klik hier voor de online versie.

Gezond en duurzaam

Gezondheid en en duurzaamheid zijn twee belangrijke elementen in de Workspace 2020.

Het project heeft de WELL V2 Platinum certificering gehaald, wat het hoogste haalbare bij deze certificering is. Daarnaast krijgt het project een circulariteitsscore van 89% en is 2722 ton afval bespaard. Hergebruik kreeg namelijk altijd de voorkeur boven het recyclen van meubels of aanschaf van nieuwe producten. Alle aspecten van het project, zowel producten als dienstverlening en logistiek, zijn meetbaar gemaakt met LCA’s vertaald in milieukostenindicator-scores. Door het project op deze duurzame manier aan te pakken is 70% reductie op de milieu-impact (MKI) gehaald. Iets waar we enorm trots op zijn.

Voor de renovatie

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/04/NN-Workspace-2020-oud-3.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/04/NN-Workspace-2020-oud-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/04/NN-Workspace-2020-oud.jpg

“Vanwege het grote succes in Den Haag en Rotterdam,
worden we nu ook als circulair regisseur ingezet
voor de revitalisatie van de panden in Arnhem en Amsterdam.”

Na de renovatie

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2023/01/NN-resulaat-2023-3.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2023/01/NN-resulaat-2023-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2023/01/NN-resulaat-2023.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2023/01/NN-resulaat-2023-4.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/04/NN-Workspace-2020-nieuw.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/04/NN-Workspace-2020-nieuw2.jpg
^