Onze ambities

We hebben grote ambities als het gaat om duurzaamheid. We willen koploper zijn in onze branche. En eerlijk is eerlijk, zijn we dat al niet?

“We hebben grote ambities als het gaat om duurzaamheid. Hoe we dat doen?
Gewoon door te beginnen en stap voor stap verder te gaan.”

Ambitie #1
We investeren in duurzame innovatie en ontwikkeling

Wij blijven energie, tijd en geld steken in moderne productiemethoden, innovatieve grondstoffen, vergroening van ons energiegebruik en samenwerking met onderwijs, leveranciers en producenten in Nederland. Zo houden we onze impact op het milieu 100% transparant, is onze productie aantoonbaar minder belastend en dragen we ons steentje bij aan de maatschappij.

CO2 -prestatieladder

Eén van de manieren om onze duurzame ambities zichtbaar te maken is door de CO2 -prestatieladder voor ons bedrijf op te laten stellen. Dat doen we dus. De CO2-prestatieladder is een initiatief van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen en helpt organisaties en overheden bij het in kaart brengen van de CO2-uitstoot en het reduceren hiervan. We zijn enorm trots op het feit dat we sinds oktober 2023 op de hoogste trede van de ladder, op niveau 5 staan. Uiteraard doen we er alles aan om deze positie de komende jaren te behouden en blijven we investeren in duurzame oplossingen.

Klik hier voor het CO2-bewust certificaat niveau 5.

 

 

Het opstellen van een periodieke rapportage is onderdeel van de CO2-prestatieladder en beschrijft zaken als de CO2-voetafdruk, CO2-doelstellingen, voortgang op de reductiemaatregelen en initiatieven om de CO2-uitstoot verder te verlagen.

Onze doelen

 • De CO2-emissie door het gebruik van bedrijfswagens de komende acht jaar te verlagen met 30%, waarbij we in 2023 naar een reductie van 3% streven.
 • De CO2-emmissie door het gebruik van privéauto’s de komende acht jaar te verlagen met 20%, waarbij we in 2023 naar een reductie van 5% streven.
 • De CO2-emmissie door het gebruik van elektriciteit voor 2023 te verlagen met 100%.

 Onze initiatieven

 • We zijn founding partner van INSIDE / INSIDE, hét objectieve duurzaamheidsplatform waarop je kunt zien wat de milieu-impact van een product is.
 • De verwarming van onze fabriek in Emmen zal niet langer door aardgas gebeuren, maar via een warmtepomp.
 • Samen met Pfleiderer, PreZero en Niaga ontwikkelen we het meest duurzame en circulaire bureaublad ooit: Circuboard.
 • Voor het moffelen – het harden van lakken en coatings in een oven – voor onderdelen gaan we in Emmen ons eigen waterstof opwekken.
 • De nieuwe moffel in Hoogeveen is een a-oven, wat de meest duurzame in z’n soort is. De verwarming van deze oven kan deels met zonne-energie.
 • De nieuwbouw op onze locatie in Hoogeveen wordt zo duurzaam mogelijk gerealiseerd. Denk hierbij aan warmtepompen en zonnepanelen.
 • We plaatsen bijna 3000 zonnepanelen op het dak van onze fabriek in Emmen, waardoor 2/3 van de energie die we gebruiken van zonne-energie komt.
 • Sinds 2017 zijn we partner van Plastic Whale en vissen we met onze eigen sloep plasticafval uit de Amsterdamse grachten. Van dit afval maken we state-of-the-art circulair kantoormeubilair.

Gemeten prestaties

 • Via deze link je ons ons CO2-voortgangsverslag en energie-actieplan van januari 2023 t/m juni 2023 downloaden.
 • Via deze link kun je ons ons CO2-voortgangsverslag en energie-actieplan van 2022 downloaden.
 • Via deze link kun je ons CO2-voortgangsverslag en energie-actieplan van 2021 downloaden.

Bovenstaande afbeelding toont het afvalprofiel van de locatie Hoogeveen. Deze mooie resultaten behalen wij in samenwerking met Renewi (voorheen Van Gansewinkel). In 2022 werd 17% van ons restmateriaal direct weer ingezet als nieuwe grondstof voor andere producten.

80% diende als grondstof voor groene energie en 2% van onze restmaterialen werd bij de verbranding omgezet in warmte, stroom en energie. Hiermee vermeden we 1.502 ton aan CO2-uitstoot. Nog steeds een ongeëvenaarde prestatie in de branche waar we trots op zijn.

Ambitie #2
We streven naar een volledig afvalloze bedrijfsoperatie

Uiteraard gebruiken wij uitsluitend 100% recyclebaar materiaal uit de regio en hergebruiken we al ons restmateriaal op meerdere innovatieve wijzen. En onze refurbished meubelen? Die zijn al vrijwel niet meer te onderscheiden van nieuw.

We monitoren al jaren onze reststromen en hoewel het overgrote deel van onze reststromen omgezet werd in nieuwe grondstoffen en groene energie, is er toch nog een deel dat bestempeld wordt als ‘afval’.
Tot 2018. Vanaf 2018 is onze locatie in Hoogeveen ‘afvalloos’. Emmen volgt hopelijk binnenkort.

We zijn eerlijk en open

We zijn 100% transparant in onze duurzame doelen.
We delen onze resultaten en zijn eerlijk en open over onze processen en de materialen die we gebruiken.

Wij zorgen dat morgen werkt. Voor de natuur en het milieu.
Voor onze klanten met hun eigen idealen en doelen.
Voor nieuwe generaties: de werknemers en leiders van morgen.
Voor onze mensen die we graag gezond en gelukkig zien.

 

Ambitie #3
Volledig transparant ketenbeheer op het gebied van arbeidsvoorwaarden, grondstofgebruik en milieu-impact

Wij werken nu al voornamelijk met duurzame materialen uit eigen land. We gebruiken houtafval om tafelbladen te persen en restjes staal om accessoires te maken. We zijn zuinig op de aarde en hebben een sterke focus op mensen. Gezondheid, vitaliteit en welzijn staan bij ons hoog in het vaandel.

Enthousiast?

Heb je hierover een vraag of opmerking?
Laat hieronder je bericht achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct persoonlijk contact?
Bel of mail ons gerust, we spreken je graag!

^