Onze ambities - Vepa the furniture factory

Onze ambities

We hebben grote ambities als het gaat om duurzaamheid. We willen koploper zijn in onze branche. En eerlijk is eerlijk, zijn we dat al niet?

“We hebben grote ambities als het gaat om duurzaamheid.
Hoe we dat doen?
Gewoon door te beginnen en stap voor stap verder te gaan.”

We zijn eerlijk en open

We zijn 100% transparant in onze duurzame doelen.
We delen onze resultaten en zijn eerlijk en open over onze processen en de materialen die we gebruiken.

Wij zorgen dat morgen werkt. Voor de natuur en het milieu.
Voor onze klanten met hun eigen idealen en doelen.
Voor nieuwe generaties: de werknemers en leiders van morgen.
Voor onze mensen die we graag gezond en gelukkig zien.

Ambitie #1
We investeren in duurzame innovatie en ontwikkeling

Wij blijven energie, tijd en geld steken in moderne productiemethoden, innovatieve grondstoffen, vergroening van ons energiegebruik en samenwerking met onderwijs, leveranciers en producenten in Nederland. Zo houden we onze impact op het milieu 100% transparant, is onze productie aantoonbaar minder belastend en dragen we ons steentje bij aan de maatschappij.

Ambitie #2
We streven naar een volledig afvalloze bedrijfsoperatie

Uiteraard gebruiken wij uitsluitend 100% recyclebaar materiaal uit de regio en hergebruiken we al ons restmateriaal op meerdere innovatieve wijzen. En onze refurbished meubelen? Die zijn al vrijwel niet meer te onderscheiden van nieuw.

We monitoren al jaren onze reststromen en hoewel het overgrote deel van onze reststromen omgezet werd in nieuwe grondstoffen en groene energie, is er toch nog een deel dat bestempeld wordt als ‘afval’.
Tot 2018. Vanaf 2018 is onze locatie in Hoogeveen ‘afvalloos’. Emmen volgt hopelijk binnenkort.

Bovenstaande afbeelding toont het afvalprofiel van de locatie Hoogeveen. Deze mooie resultaten behalen wij in samenwerking met Renewi (voorheen Van Gansewinkel). In 2020 werd 15% van ons restmateriaal direct weer ingezet als nieuwe grondstof voor andere producten.

83% diende als grondstof voor groene energie en 2% van onze restmaterialen werd bij de verbranding omgezet in warmte, stroom en energie. Hiermee vermeden we 1.136 ton aan CO2-uitstoot. Een ongeëvenaarde prestatie in de branche waar we trots op zijn.

Ambitie #3
Volledig transparant ketenbeheer op het gebied van arbeidsvoorwaarden, grondstofgebruik en milieu-impact

Wij werken nu al voornamelijk met duurzame materialen uit eigen land. We gebruiken houtafval om tafelbladen te persen en restjes staal om accessoires te maken. We zijn zuinig op de aarde en hebben een sterke focus op mensen. Gezondheid, vitaliteit en welzijn staan bij ons hoog in het vaandel.

^
a fair furniture company