Academy

Ons opleidingsinstituut en kenniscentrum voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam produceren, circulair ontwerpen en inrichten.

Op onze locatie aan de James Cookstraat 20 in Emmen is de Fair Furniture Academy gevestigd.

De Academy is een opleidingsinstituut en kenniscentrum voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam produceren, circulair ontwerpen en inrichten volgens de allernieuwste principes. Dus van inrichtingsadviseur en (interieur)architect tot facility manager, inkoper en Arbo-adviseur. De Fair Furniture Academy is hiermee kenniscentrum voor relaties van alle bedrijven van de Fair Furniture Group. Naast de opleidingsfunctie is de locatie beschikbaar voor bedrijven die op zoek zijn naar een vergaderlocatie of een locatie om een seminar of (netwerk)bijeenkomst te organiseren. Ook organiseren we zelf regelmatig kennissessies, workshops en andere bijeenkomsten in de Academy.

Reeds geplande evenementen: 

  • Product- en materialentraining op 12 juni 2024 in Hoogeveen
  • Montage- en instructiedag op 9 oktober 2024 in Emmen
  • Product- en materialentraining op 4 december 2024 in Hoogeveen (o.v.b.)

Inschrijven voor een evenement kan via deze link.

Product- en materialentraining

Wat is het verschil tussen een HPL- en een melamine bureaublad? Wat kenmerkt duurzaam textiel? Waar vind ik goede productfoto’s van de Vepa-meubels? Hoe pak ik een circulair project aan? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod tijdens de product- en materialentraining die we speciaal voor de studio’s, binnen- en buitendienstmedewerkers van onze dealers organiseren.

 

Montage- en instructiedag

Een aantal keren per jaar organiseren we een montage- en instructiedag voor monteurs en montagepartners. De eerstvolgende montage- en instructiedag wordt gehouden op woensdag 9 oktober 2024.

Klik op de uitnodiging hiernaast voor het gehele programma. 

Expositie

De expositie ‘Material als Design-Impuls’ is de komende maanden in onze Academy in Emmen te bezichtigen. Samen met partner Plantics hebben we diverse studenten tijdens hun project “Material as Design-Impuls” van professor Bernd Benninghoff van de Hogeschool Mainz begeleid. Het resultaat is een prachtige expositie die de komende tijd in onze Academy in Emmen te bezichtigen is.

Werklandschap van de toekomst

De afgelopen periode hebben we – o.a. samen met Snoek Puur Groen – volop ingezet op de ontwikkeling van GreenField 2.0. Dit is het 30.000 m2 grote terrein naast ons Circulair Centrum in Emmen. De enorme wadi is aangesloten op de gemeentelijke watergang en het herstel van de biodiversiteit heeft zich ingezet. Ook de hennep en vlas is ingezaaid en diverse struiken en fruitbomen zijn gepland.

De eerste evenementen in GreenField 2.0 zijn reeds gehouden. Meer evenementen zullen spoedig op deze pagina gedeeld worden.

Heb je zelf ideeën voor een evenement in onze Academy? Stuur dan een mailtje naar: academy@fairfurnituregroup.nl 

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/09/Academy-sep2022-1.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/09/Academy-sep2022-3.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/09/Academy-sep2022-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/09/Academy-sep2022-4.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/11/Academy-Emmen-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/11/Academy-Emmen-1.jpg
^
a fair furniture company