Academy - Vepa

Academy

Ons opleidingsinstituut en kenniscentrum voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam produceren, circulair ontwerpen en inrichten.

Op onze locatie aan de James Cookstraat 20 in Emmen is de Fair Furniture Academy gevestigd.

De Academy is een opleidingsinstituut en kenniscentrum voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam produceren, circulair ontwerpen en inrichten volgens de allernieuwste principes. Dus van inrichtingsadviseur en (interieur)architect tot facility manager, inkoper en Arbo-adviseur. De Fair Furniture Academy is hiermee kenniscentrum voor relaties van alle bedrijven van de Fair Furniture Group. Naast de opleidingsfunctie is de locatie beschikbaar voor bedrijven die op zoek zijn naar een vergaderlocatie of een locatie om een seminar of (netwerk)bijeenkomst te organiseren. Ook organiseren we zelf regelmatig kennissessies, workshops en andere bijeenkomsten in de Academy.

Reeds geplande evenementen: 

  • Kennissessie ‘Duurzame ontwikkelingen’ voor gemeentes en overige lokale overheden op donderdag 15 juni 2023.
  • What’s next? Kennissessie ‘Hoe bio is bio?’ op woensdag 5 juli 2023.
  • Montage- en instructiedag op donderdag 12 oktober 2023.

Inschrijven voor een evenement kan via deze link.

Kennissessie

Hoe geef je als gemeente inhoud aan circulariteit? Wat zijn duurzame keuzes? Hoe zien wij het ‘Werklandschap van de Toekomst’? En hoe stimuleer je bijvoorbeeld het zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van producten binnen je organisatie? Herkenbaar? Dan is deze kennissessie zeker iets voor jou.

Klik op de uitnodiging hiernaast voor het gehele programma. 

Kennissessie

In deze nieuwe What’s next? kennissessie nemen we je wederom mee in de wereld van de biologische grondstoffen. We vertellen je alles over onze ontwikkelingen met hennep en vlas en het experimenteren met duurzame materialen in ons GreenField. Ook gaan we met elkaar in gesprek over de voor- en nadelen van nieuwe materialen zoals bijvoorbeeld onze Hemp.
De kennissessie wordt gehouden op woensdag 5 juli 2023. 

Klik op de uitnodiging hiernaast voor het gehele programma. 

Montage- en instructiedag

Een aantal keren per jaar organiseren we een montage- en instructiedag voor monteurs en montagepartners. De eerstvolgende montage- en instructiedag wordt gehouden op donderdag 12 oktober 2023. 

Klik op de uitnodiging hiernaast voor het gehele programma. 

Werklandschap van de toekomst

Momenteel zijn we – o.a. samen met Snoek Puur Groen – druk bezig om het 30.000 m2 grote terrein naast ons Circulair Centrum gereed te maken voor GreenField 2.0. De hoogteverschillen zijn al goed zichtbaar en de enorme wadi is bijna aangesloten op de gemeentelijke watergang. Daarna is het tijd voor het inzaaien en inplanten van gewassen, bomen, struiken en fruit. Zo hopen we aan het begin van de zomer onze eerste evenementen in GreenField 2.0 te kunnen organiseren. Te beginnen met de gezamenlijke kennissessie voor gemeentes op donderdag 15 juni a.s.  Meer evenementen zullen spoedig op deze pagina gedeeld worden.

Heb je zelf ideeën voor een evenement in onze Academy? Stuur dan een mailtje naar: academy@fairfurnituregroup.nl 

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/09/Academy-sep2022-1.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/09/Academy-sep2022-3.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/09/Academy-sep2022-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2022/09/Academy-sep2022-4.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/11/Academy-Emmen-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2021/11/Academy-Emmen-1.jpg
^
a fair furniture company