Duurzame grondstoffen

We maken enkel gebruik van duurzame grondstoffen.

Voor het produceren van kantoormeubilair maken we gebruik van diverse grondstoffen zoals hout, metaal, textiel en kunststof. Ook biologische grondstoffen als hennep, hars en vlas vind je terug in onze producten.

We kiezen altijd liever voor hout dan voor staal. Het voordeel van hout ten opzichte van grondstoffen als staal en kunststof is dat het in de buurt van de productielocatie te verkrijgen is en dat er is relatief weinig energie voor nodig is om van deze grondstof onderdelen voor onze producten te maken.

Hout

Het hout dat we voor de productie van onze meubelen gebruiken wordt regionaal en duurzaam gewonnen.

We werken uitsluitend met FSC®– (C028807) en PEFC– (PEFC/30-31-043) gecertificeerd hout. Met relatief weinig energie wordt deze grondstof verwerkt tot delen van massief hout, panelen van MDF of panelen van spaan. Spaanplaat bestaat zelfs voor het grootse gedeelte uit afvalhout.

Bovendien is hout goed te revitaliseren, volledig recyclebaar en, na verschillende keren van het doorlopen van de cyclus, geschikt als duurzame brandstof voor gecertificeerde groene energie.

Textiel

Ook voor ons stoffenassortiment maken we bewuste keuzes. Niet alleen met betrekking tot de kwaliteit, maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid.

Daarom zijn onze standaard stoffen OEKO-TEX gecertificeerd en/of voorzien van het Europees Ecolabel; maatstaven die de duurzaamheid van een product aantonen.

En ons restmateriaal wordt hergebruikt.

Staal

Staal is een legering die bestaat uit ijzer en koolstof. Voor de productie van staal is veel energie nodig.

Staal is volledig recyclebaar, maar voor de productie van nieuw staal heb je altijd een deel ruwijzer nodig.

“Nieuw” staal kan namelijk maar voor maximaal 30% uit gerecycled staal bestaan.

Kunststof

Er zijn diverse soorten kunststoffen waarvan PET, PVC, PE en PP waarschijnlijk de meest bekende zijn.

Voor de productie van onze meubels gebruiken wij enkel gerecycled kunststof.

De einddoppen van onze bladdragers voor bureaus zijn van gerecycled PP, de Felt en Plastic Whale by Vepa collectie van gerecycled PET en de Wybelt van allerlei soorten gerecycled kunststof.

Hennep en biohars

Onze ambitie om in de toekomst alleen nog maar duurzame circulaire meubels te maken is al meerdere malen uitgesproken en een 100% biologische stoel past hier perfect bij.

Met het mooie, natuurlijke materiaal hennep en de biohars – ontwikkeld door Plantics – bleek dit mogelijk. Met de Hemp Fine en Hemp High als resultaat.

^