Hergebruik van hout

Circulaire oplossingen voor ons eigen restmateriaal.

Restmateriaal gebruiken we opnieuw

Optimalisatieprogramma’s en slimme programmering zorgen ervoor dat we bij het zagen van houten panelen weinig restmateriaal overhouden. Toch is het niet te voorkomen dat we materiaal overhouden. Dit gooien we niet weg. Grote reststukken zagen we op maat om ze te gebruiken voor andere producten, kleine reststukken worden gebruikt voor nieuw plaatmateriaal of voor het opwekken van groene energie.

Duurzaam Doen met Vepa

Vepa is hard op weg naar een afvalloze fabriek. In de serie “Duurzaam Doen met Vepa” laten we zien hoe we duurzaam innoveren, denken en vooral doen.

We vervangen belastende grondstoffen door duurzame alternatieven, produceren onder uitstekende arbeidsomstandigheden, maken gebruik van lokale leveranciers en bedenken oplossingen voor ons eigen afval. Zo zorgen we ervoor dat er niets in de afvalbak belandt.

Hoe wij dit doen met ons restmateriaal van hout, laten we in deze video zien.

Plaatmateriaal van afvalhout

De kleine stukken hout die overblijven worden apart ingezameld. Dit materiaal wordt vervolgens verder versnipperd tot fijn zaagsel waarvan weer nieuwe platen gemaakt kunnen worden.

Momenteel testen we de mogelijkheid om ons eigen zaagsel één op één te gebruiken in nieuwe producten. Deze innovatie zal niet alleen een oplossing vormen voor ons eigen restmateriaal, maar ook voor dat van anderen.

Nieuwe producten van restmateriaal

Grotere stukken restmateriaal vormen de perfecte basis voor de casco’s van onze Units coupébanken en poefjes.

Het maakt niet uit welke kleur het hout heeft waarvan het casco is gemaakt, de meubels worden toch nog gestoffeerd.

De ene bank is bijvoorbeeld gemaakt van hout met een donkere kleur, de ander van hout met een lichte kleur. Het hangt er net vanaf welk restmateriaal beschikbaar is. Dit maakt ieder product uniek.

Enthousiast?

Heb je hierover een vraag of opmerking?
Laat hieronder je bericht achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct persoonlijk contact?
Bel of mail ons gerust, we spreken je graag!

^
a fair furniture company