Refurbishen en circulair inrichten

Circulair inrichten bij Royal HaskoningDHV

Duurzaam Doen met Vepa

In de serie “Duurzaam Doen met Vepa” laten we zien hoe we duurzaam innoveren, denken en vooral doen.  Ook bedenken we oplossingen voor overbodig, kapot of afgedankt meubilair dat bij organisaties op de werkvloer staat. Zo zorgen we ervoor dat er niets in de afvalbak belandt.

In deze video laten we onze circulaire inrichting bij Royal HaskoningDHV zien.

De circulaire
inrichtingsvraag
van
Royal
HaskoningDHV

Bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort werken meer dan 1000 mensen. 1000 mensen met allemaal een eigen bureau, kast en bureaustoel. Kantooromgevingen veranderen en het huidige meubilair voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. De 3-poots hoekbureaus waren technisch gezien niet versleten, maar wel veel te groot voor de werkzaamheden die er aan gedaan werden. Aangezien ook de rest van de inrichting gedateerd was, werd het tijd voor vernieuwing. Een nieuwe inrichting, die zo circulair en duurzaam mogelijk gerealiseerd wordt. Vandaar dat we samen zijn gaan kijken hoe we met bestaande materialen en onderdelen een nieuwe werkomgeving kunnen creëren.

Samenwerken

Het realiseren van een circulaire inrichting gebeurt altijd samen met anderen, zo ook in dit project. Samen met alle betrokken partijen zorgen we voor het in kaart brengen van alle eisen en wensen.

Vepa richt zich natuurlijk op de technische ontwikkeling en productie en samen met de architect en inrichters zorgen we voor een prachtige omgeving om in te werken.

In ons Circulair Centrum bedenken we slimme en praktische oplossingen voor retourstromen.

Het Circulair Centrum is ook de plek waar getest wordt of nieuwe toepassingen en technische ontwerpen ook daadwerkelijk toepasbaar zijn.

Zoals in dit geval voor het revitaliseren van de oude bureaus van Royal HaskoningDHV.

Voor de werkplekken hebben we nieuwe bureaubladen, tussenwanden, en frames gemaakt. De meest waardevolle delen, zoals de poten en de versteltechniek, zijn hergebruikt.

Het samenvoegen van nieuwe en bestaande onderdelen vindt op de werkvloer bij Royal HaskoningDHV plaats.

We rijden immers niet onnodig heen en weer tussen onze fabriek en Royal HaskoningDHV.

Van afgeschreven bureau naar fijne omgeving om in te werken 

Uiteraard zijn de nieuwe werkplekken gemaakt met een minimum aan nieuwe materialen.
Alleen door de intensieve samenwerking tussen de verschillende partners kon dit circulaire inrichtingsconcept gerealiseerd worden.

Oude situatie

Nieuwe situatie

^