Week van de Circulaire Economie 2022

Unieke events op unieke locaties én online

In de tweede week van februari 2022 is de Week van de Circulaire Economie. Samen met andere circulaire pioniers openen wij onze deuren en geven we een kijkje in de keuken. Daarom zijn we al volop bezig met de organisatie van leuke, informatieve events. Van fabrieksbezoek en een informatieve “sweet hemp & biobased lunch” tot online ‘plasticvissen’ met de Cleanup van Plastic Whale en een webinar in samenwerking met MVO Nederland.

Bekijk in dit document en hieronder alle ins en outs van de events die wij organiseren. Inschrijven kan nu al.

Hieronder hebben we alle evenementen op een rij gezet.

100% NL

Maandag 7 februari • 10.00 – 14.00 uur • Vepa Hoogeveen

Tijdens onze inspirerende workshop 100% NL ontdek je alle voordelen van het duurzaam produceren van meubelen in Nederland. We geven inzicht in hoe we ons volledige bedrijfsmodel circulair hebben gemaakt.

Waarom kiezen we ervoor om alles in eigen fabrieken in Nederland te produceren? Welke voordelen levert ons dat op? Wat zijn de belangrijkste circulaire ontwikkelingen in de markt en welke duurzame innovaties hebben we gerealiseerd? We bieden inzicht in ontwerp, modulariteit, constructie, keurmerken en toepassingsmogelijkheden. Daarnaast informeren we je over mogelijkheden over hergebruik, refurbishen en het in eigen beheer verwerken van reststromen in onze meubelen.

Aanmelden voor dit event kan hier.

(Voor dit event is een maximum aantal deelnemers ingesteld. Je deelname is pas definitief na het ontvangen van een bevestiging.)

Sweet Hemp & Biobased Lunch

Dinsdag 8 februari • 12.00 – 15.30 uur • Vepa Emmen

Onze Sweet Hemp & Biobased lunch staat volledig in het teken van de Hemp-stoel – de meest duurzame stoel ter wereld – en alle biobased ontwikkelingen daaromheen.
Hemp is een stoelenserie van volledig natuurlijke materialen. Onze ambitie om in de toekomst alleen nog maar duurzame circulaire meubels te maken is al meerdere malen uitgesproken en een 100% biologische stoel past hier perfect bij. Met het mooie, natuurlijke materiaal hennep en de biohars – ontwikkeld door Plantics – bleek dit mogelijk.

Tijdens en na de lunch gaan we je meer vertellen over onze transitie naar een volledig circulair bedrijfsmodel. De Sweet Hemp & Biobased Lunch (met hennep-superfood) is een sessie vol leermomenten om te laten zien dat circulair ondernemen een kwestie is van durf, visie, ketensamenwerking en vooral doen.

Aanmelden voor de Sweet Hemp & Biobased Lunch kan hier.

(Voor dit event is een maximum aantal deelnemers ingesteld. Je deelname is pas definitief na het ontvangen van een bevestiging.)

Starten met circulair ondernemen Webinar MVO Nederland voor het mkb

Woensdag 9 februari • 11.00 – 12.00 uur • Online

Waar begin je als je circulair wilt ondernemen? En welke kansen en uitdagingen liggen er voor jouw mkb-onderneming? In dit webinar geven we je praktische handvatten om zelf te starten.
Dit webinar van MVO Nederland is in samenwerking met Vepa the furniture factory en Copper8. Jan Willem de Kam, directeur bij Vepa the furniture factory, Cécile van Oppen, co-founder van Copper8 en Michel Schuurman, directeur Economie & Politiek bij MVO Nederland vertellen je aan de hand van ervaringsverhalen de grootste uitdagingen en succesformules.

Ontvang praktische handvatten van experts om zelf te starten met circulair ondernemen. Leer hoe je je werknemers, leveranciers en klanten meekrijgt.
Kom erachter waarom de juiste mindset key is en hoe je meebeweegt met de buitenwereld om kansen te pakken.

Inschrijven voor het webinar van MVO Nederland kan hier.

Supporters-only*-cleanup met Vepa en Plastic Whale

Donderdag 10 februari • 14.00 – 16.30 uur • Online

Met de Company Cleanup van Plastic Whale kun jij je op een coronaproof manier inzetten voor een plasticvrije omgeving. Iedereen apart, maar toch samen als team in een online omgeving!
De Company Cleanup is heel eenvoudig, maar vooral ontzettend leuk. Ons doel is om zoveel mogelijk plastic afval uit de natuur te redden, maar uiteraard ook om jou een te gek programma te laten beleven.
Voordat iedereen naar buiten gaat voor de Company Cleanup, laten we de hersens kraken en wakkeren we de onderlinge competitie aan. Daarna is het tijd om te doen en de handen uit de mouwen te steken! Iedereen gaat er 60 minuten in eigen buurt op uit om zoveel mogelijk plastic afval in de zamelen en de bingo-kaart vol te maken. Je ontvangt vooraf een cleanup-kit met de benodigde items.

(*) Dit event is alleen voor officiële supporters van Plastic Whale by Vepa. Opgave via onze accountmanagers.

^
a fair furniture company