Winnaar Renewable Material of the Year 2021

TROTS!!  Winnaar Renewable Material of the Year 2021

Tijdens de 3-daagse internationale Renewable Materials Conference heeft Vepa met partner Plantics de prestigieuze Innovation Award in de wacht gesleept. Stoelencollectie Hemp werd op 19 mei 2021 bekroond tot Renewable Material of the Year 2021. De jury was onder de indruk van de unieke samenstelling van het product. De kuip van Hemp is gemaakt van henneprestanten en hars die volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar is.

Het complete persbericht over deze award vind je hier.
Het persbericht van het nova-Institut GmbH vind je hier (Engelstalig).

De Renewable Materials Conference is de opvolger van de Internationale Conferentie voor Biomaterialen dit jaar voor de 14e keer plaats zou vinden. Tijdens het driedaagse (online) congres, met meer dan 400 deelnemers uit 31 verschillende landen, ligt de focus vooral op het delen van kennis en het oplossen van vraagstukken op het gebied van hernieuwbare, bio-based en gerecyclede materialen. Voor innovatieve, hernieuwbare en ‘trend-setting’ producten wordt de Renewable Material of the Year uitgereikt. In de finale met zes genomineerden uit onder andere India, de Verenigde Staten en Frankrijk is Hemp tot winnaar gekozen.

De Renewable Materials Conference is georganiseerd door het nova-Institut GmbH.

De vezels uit de hennep dienen als grondstof om de zitkuip van de stoel te maken. Het voordeel van hennep is dat het groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, nauwelijks water nodig heeft en het in Nederland wordt verbouwd. Daarnaast is hennep sterk én neemt het CO2 op. Hierdoor heeft de productie van de stoel een negatieve CO2-voetafdruk. Er wordt dus meer CO2 opgenomen dan uitgestoten.

^
a fair furniture company