Vepa verkozen tot ‘Drentse Onderneming van het Jaar 2018’

WAT ZIJN WE TROTS!!

Vepa the furniture factory is verkozen tot ‘Drentse Onderneming van het Jaar 2018‘.

Dat maakte de jury, met onder anderen gedeputeerde Henk Brink, donderdag 15 november jl. bekend in een afgeladen Atlas Theater in Emmen. De jury zegt in haar rapport onder de indruk te zijn van Vepa.

Uit het juryrapport:

“Het familiebedrijf startte in 1971 vanuit een faillissement. Inmiddels werken er 140 mensen. Het familiebedrijf heeft een langetermijnvisie en is gericht op continuïteit. Thema’s als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en innovatie staan hoog op de agenda en zijn volledig geïntegreerd in het businessmodel van de onderneming.
De combinatie van innovatie en duurzaamheid was voor de jury een doorslaggevende factor. Vepa bewijst dat beide hand in hand kunnen gaan.”

De Stichting “Drentse Onderneming van het Jaar” wil door het jaarlijks toekennen van de gelijknamige titel haar bewondering en waardering tonen voor al die zeer uiteenlopende, Drentse ondernemingen. Het is haar bedoeling dat de prijs het belang onderstreept van goed ondernemerschap voor de economie en de werkgelegenheid in Drenthe.

Finalisten
Voor de verkiezing Drentse Onderneming 2018 meldden zich 70 bedrijven. Begin oktober mochten tien genomineerde bedrijven in Borger pitchen voor een finaleplek.
Naast Vepa waren dat Proxcys uit Nieuw-Amsterdam, ontwikkelaar en maker van zuiveringsapparatuur die helpt de kosten van levensreddende therapieën te verminderen en ICT-bedrijf New Nexus uit Tynaarlo.

 

(foto: Yolanda Visser)

^
a fair furniture company