Vepa uitgeroepen tot “Hét Duurzame Drentse bedrijf 2018” - Vepa
Andries Ophof

Vepa uitgeroepen tot “Hét Duurzame Drentse bedrijf 2018”

Kantoor- en projectmeubelfabrikant Vepa uit Hoogeveen is uitgeroepen tot “Hét Duurzame Drentse bedrijf 2018”. Dat is donderdag 12 april jl. bekendgemaakt tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event in het provinciehuis in Assen. De fabrikant van kantoor- en projectmeubilair is unaniem tot winnaar gekozen door de vakjury, met gedeputeerde Tjisse Stelpstra als voorzitter.

PLASTIC UIT DE GRACHT WORDT KANTOORMEUBILAIR

Vepa kreeg de award toegekend vanwege de ontwikkeling en realisatie van Plastic Whale Circular Furniture by Vepa: een collectie kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic.
De plastic soep is een algemeen erkend en groot probleem. Onder het motto: Stop talking. Let’s start doing! gaat Vepa samen met social enterprise Plastic Whale de strijd aan tegen het plasticprobleem. Plastic Whale vist het benodigde plastic uit de gracht, Vepa zorgt voor de technische ontwikkeling en productie van de collectie. “In slechts zes maanden tijd hebben we een boardroomtafel, bijpassende stoelen, een lampenserie en akoestische wandpanelen ontwikkeld. Dat is ongekend en tekenend voor onze toewijding. Niet denken, maar doen. En dan vooral duurzaam!’’, aldus Janwillem de Kam, directeur van Vepa.

 

VAN AFVAL NAAR IMPACT

Het bijzondere ontwikkeltraject is volledig gericht op waardecreatie uit afval. Naast gerecyclede PET-flessen wordt er gebruik gemaakt van (eigen) gerecycled staal en stof, aangevuld met onderdelen van duurzaam FSC- en PEFC-hout. Maar dat is niet het enige. Juryvoorzitter en gedeputeerde Tjisse Stelpstra: “Als jury zijn we bij Vepa op bezoek gegaan om te kijken of het waar is wat ze beweren. En ik kan niet anders dan concluderen dat het waar is: regionale inkoop, zeer zuinig met energie, de juiste grondstoffen gebruiken, enzovoort. Het is een fantastisch mooi bedrijf, waar ik als Drents gedeputeerde trots op ben”.

100% MADE IN HOLLAND

Plastic Whale Circular Furniture by Vepa is één van de vele duurzame initiatieven van Vepa. De productie wordt bewust in Nederland en in eigen hand gehouden. Dat is uniek in de branche. “Wij vertrouwen op de kwaliteit en flexibiliteit van onze eigen medewerkers. Alleen daardoor kunnen we trajecten als Plastic Whale Circular Furniture realiseren”, aldus De Kam.
De eigen hout-, staal-, poedercoat-, houtspuit-, stofferings- en eindmontageafdeling vormen een complete productieketen binnen één onderneming.

Terugblik Duurzaam Drents Event 2018: zie Provincie Drenthe

^
a fair furniture company