Vepa investeert miljoenen in productie

Vepa investeert miljoenen in productie

Met een investering van ruim € 6 miljoen realiseert Vepa Project Furniture in Hoogeveen een aanzienlijke uitbreiding van het hypermoderne machinepark. “De extra productiecapaciteit hebben we hard nodig om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag en het versnellen van de doorlooptijden”, aldus directeur Janwillem de Kam. “Want Vepa groeit, tegen de economische ontwikkeling in de markt in. Naast de groei in eigen land boeken we ook steeds meer successen in Duitsland, Engeland en België.” Tegelijkertijd zijn de nieuwe productielijnen efficiënter: er kunnen meer verschillende producten in veel kortere tijd geproduceerd worden.

Investering in Nederlandse productie

Op de metaalafdeling worden twee energiezuinige buislasers voor het snijden van metalen buis geïnstalleerd. Deze vullen de huidige buislaser aan. De uitbreiding op de houtafdeling is revolutionair te noemen. Door verschillende opeenvolgende complexe bewerkingsstappen te automatiseren wordt geïnvesteerd in kwaliteit en snelheid en wordt de capaciteit enorm uitgebreid. De volautomatische aaneenschakeling van zaag, CNC-freesmachine, laserkantenafwerking, boorstraat en een gerobotiseerd halffabricatenmagazijn zal voorjaar 2017 gereed zijn.

Alle producten van Vepa worden geproduceerd in Nederland. Janwillem de Kam: “Zo creëren wij werkgelegenheid, zijn we uiterst flexibel en reageren we snel. Onze klanten komen graag kijken hoe hun producten worden vervaardigd in de best denkbare arbeidsomstandigheden met de hoogst haalbare kwaliteitsnormen.”

Eigenwijze directie

Vepa is een familiebedrijf met zes aandeelhouder-families, gericht op continuïteit, innovatie en duurzaamheid, met oog voor de toekomst en daardoor stabiel groeiend en financieel gezond. De visie en werkwijze van de directie is nuchter én eigenwijs. Dat betekent innoveren en investeren waar mogelijk, juist wanneer de markt eens wat tegen zit. Die manier van denken beïnvloedt de gehele organisatie. De mensen van Vepa kenmerken zich door meewerken en meedenken op een praktische manier. In Hoogeveen zijn bijna 150 mensen werkzaam.

“100% made in Holland”, en daar is Vepa trots op.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken