Ruud van Dusschoten, CEO van ING in Nederland, reikte op 19 april 2022 de eerste duurzame betaalpas uit aan Frank Bouma van Vepa.

Ruud van Dusschoten, CEO van ING in Nederland, reikte op 19 april 2022 de eerste duurzame betaalpas uit aan Frank Bouma van Vepa.

ING kondigde op 19 april 2022 aan om alle betaalpassen en creditcards te produceren van gerecycled plastic. Ieder jaar geeft ING 3,6 miljoen nieuwe betaalpassen en creditcards uit. In totaal zijn er in Nederland 9,2 miljoen ING-betaalpassen en creditcards in gebruik. Daarmee is de bank de grootste uitgever van betaalpassen in Nederland. Nu zijn deze nog van PVC, maar voortaan zijn de passen van gerecycled plastic gemaakt. Het produceren van betaalpassen van gerecycled plastic levert volgens onderzoek van TNO een reductie op van 19% CO2-uitstoot ten opzichte van het produceren van plastic-betaalpassen.

Vepa maakt van gerecycled zwerfafval volledig circulair kantoormeubilair, zoals een groot deel van het interieur van het hoofdkantoor van ING. Daarom werd ervoor gekozen de eerste duurzame pas aan Vepa uit te reiken.

De eerste passen van gerecycled plastic zullen nog voor de zomer worden uitgegeven. In 2026 zijn alle actieve betaalpassen en creditcards van ING van gerecycled plastic.

Het gehele persbericht van ING is hier te lezen.

^