Guido Hansman

Vepa Emmense onderneming van het jaar

Mooie erkenning

– persbericht –

Emmen, 10 januari 2024 – Meubelfabrikant Vepa is gisteravond, dinsdag 9 januari, uitgeroepen tot Emmense onderneming van het jaar 2023. De jury roemde Vepa om de vernieuwende manier waarop het bedrijf met duurzaamheid omgaat. Vepa was samen met installatietechniekbedrijf Harwig en koffiebranderij Drents Bakkie genomineerd voor deze prijs.

Innovatie en duurzaamheid
Vepa valt op door focus op innovatie, de aandacht voor mens en milieu en weet daarin haar verantwoordelijkheid te pakken. Wethouder en jurylid Guido Rink: “Wij feliciteren Vepa van harte met deze welverdiende erkenning. Hun inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen weerspiegelt niet alleen de toewijding aan topkwaliteit, maar ook de betrokkenheid bij onze lokale gemeenschap. Vepa is niet alleen vooruitstrevend in hergebruik en duurzaamheid, maar ook een koploper in het streven naar een groene toekomst”.  De jury was unaniem in haar beslissing dat Vepa de titel verdiende.

Trots
Bert Top, één van de twee directeuren van Vepa, reageerde enthousiast op de bekendmaking: “Dit is een enorme eer voor al onze collega’s. We zijn trots op wat we hebben bereikt en gaan uiteraard door met onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en innovatie.”  Vepa hoopt met deze erkenning ook andere bedrijven te inspireren om duurzaamheid onderdeel van de bedrijfsvoering te maken.
Gertjan de Kam, product design Vepa: “We willen laten zien dat duurzaamheid niet saai is. Het is juist een uitdaging die wij graag aangaan bij elk deel van onze productie en al onze producten. Hiervoor zoeken we vaak de samenwerking met andere partijen.”  Het bedrijf hoopt een voorbeeld en inspiratiebron te zijn voor andere organisaties in de regio.

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Vepa-Emmense-onderneming-van-het-jaar-2023-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Vepa-Emmense-onderneming-van-het-jaar-2023-3.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2024/01/Vepa-Emmense-onderneming-van-het-jaar-2023-1.jpg
^