Stoelen

Stoelen zijn essentieel in een kantoorruimte. Ze bepalen mede in de uitstraling van het bedrijf.

De mogelijkheden van kantoorstoelen zijn eindeloos.
Moet de stoel de eye-catcher zijn van het kantoor, of past een meer ingetogen uitvoering beter bij het interieur?

Zijn wieltjes onder de stoel een vereiste? Of is er baat bij armleuningen? Ook met kleurgebruik is veel mogelijk.

Verschillende stoelen voor verschillende ruimtes

De functie van de ruimte staat centraal bij het kiezen van de juiste stoel. Werken aan een bureau betekent vaak dat u langdurig zit. Zitcomfort is dan essentieel. De juiste afstelling en stoelen met armleggers zorgen voor een ontspannen houding. Compacte, solide stoelen volstaan juist weer in leslokalen. Comfort is ook een prioriteit voor vergader- en conferentiezalen. De vergaderfauteuils Elise zijn uitstekend geschikt tijdens vergaderingen en overleggen. Geheel volgens ‘Het Nieuwe Werken’ kunnen loungeplekken binnen kantorencomplexen ingericht worden met treinbanken. De Units van Vepa zijn met elkaar te verbinden waardoor voor elke ruimte een goede opstelling te creëren is.

Onderstellen, rug- en armleuningen

Ook uiterlijke kernmerken zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste stoel. Bij Vepa zijn veel opties in onderstellen van stoelen zijn mogelijk: kruisvoeten, 4-poots onderstellen en sledeframes. Maar ook draadframes en buisframes behoren tot de mogelijkheden. Variante in onderstel, maar mét het gebruik van eenzelfde zitkuip is bijvoorbeeld mogelijk bij de Pit stoelencollectie. Armleggers kunnen optioneel geplaatst worden en bij de Fado stoelen bestaat de mogelijkheid te kiezen voor een hoge of lage rugleuning, afhankelijk van uw voorkeur.  Is er behoefte aan verrijdbare bureaustoelen? Ook kantoorstoelen met wieltjes behoren tot de mogelijkheden bij Vepa the furniture factory.

Hout, leer of PET-fles

Het gebruik van materiaal heeft effect op de uitstraling van de stoel en het gehele interieur. Leer geeft een luxe uitstraling, terwijl hout natuurlijker en robuuster aandoet. De keuze tussen afwerking met blanke lak, kleurlak of kleurbeits bepalen eveneens het karakter van de stoelen binnen het interieur. Verschillende materialen als hout en metaal zijn ook uitstekend te combineren, kijk naar de Cosmo Moood. Op zoek naar een gerecyclede stoel? De breed-inzetbare Felt-stoel geeft afval een tweede leven en is gemaakt van gerecyclde PET-flessen. Materiaalkeuze is ook bepalend voor het comfortgehalte. Gestoffeerde zitkuipen en rugleuningen zijn geschikter dan houten stoelen wanneer langdurig gezeten wordt.

Creëer met kleur de juiste sfeer

Wanneer de functie duidelijk is en materiaalkeuze is gedaan, gaan we kijken naar de kleurkeuze. De stoelen van Vepa zijn perfect af te stemmen op de stijl van uw organisatie. Zowel het frame, de zitkuipen als rugleuningen van verschillende stoelencollecties zijn leverbaar in verschillende kleuren. Van zakelijke en luxe uitstraling tot het creëren van een huiselijke of speelsere stijl, kleur kan hierin de doorslag geven.

De juiste stoel kiezen

Vepa ondersteunt graag bij het kiezen van de juiste stoelen voor uw werkomgeving.
Voor advies over stoelen die op het gebied van functie en uitstraling aan uw eisen voldoen, kunt u vrijblijvend contact opnemen.

^
a fair furniture company