VepaDrentea ondersteunt Zitloze Werkdag 2021

donderdag 21 januari 2021

Wij ondersteunen de Zitloze Werkdag op 21 januari!

In Nederland zitten wij heel veel en de meeste uren zitten we op kantoor. Een volwassene zit doordeweeks gemiddeld zo’n 10 uur per dag! Elk extra uur dat mensen op een dag zitten verhoogt onder andere het risico op diabetes type 2 met 22%, maar vergroot ook de kans op hart- en vaatziekten en rug-, schouder- en nekklachten. Daarom organiseert onze partner Sitness de ‘Zitloze Werkdag’ op 21 januari. Gedurende de werkdag dagen wij onze werknemers uit om 25% van de werktijd te staan. Wij staan op tegen zitten voor een vitale werkvloer; een gezonder bedrijf met fitte medewerkers! Wij doen mee, jullie ook?

Sta op tegen zitten
Eén dag 10 uur zitten is niet zo erg, maar elke dag 10 uur zitten vergroot de kans op gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan diabetes type 2, hart- en vaatziekten, klachten aan spieren, pezen en gewrichten en een hogere kans op dementie. Daarnaast komt lang zitten je spiermassa en conditie niet ten goede. Als je zit gebruik je je spieren nauwelijks en met name je grote beenspieren en rompspieren.

Lichte activiteiten gedurende de dag hebben veel meer positieve invloed op de bloeddruk, suiker -en vetstofwisseling dan ’s avonds 1 uur knetterhard sporten. Eén van de manieren om dat te veranderen is door een vitale werkvloer te creëren, want uiteindelijk zitten we op kantoor heel veel. Daarom doen wij mee!

Wat houdt de Zitloze Werkdag in?
De Zitloze Werkdag start om 9.15 uur met een live warming-up die gegeven wordt door 2 rolstoelbasketbalspelers van TeamNL. Na de warming-up start de werkdag en tijdens deze dag wordt iedere 90 minuten een instructievideo vertoond. In deze video legt een rolstoelbasketballer een oefening uit om het zittend werken te doorbreken met als doel meer beweging en een gezonder mens. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Ook meedoen? Meld je ook gratis aan voor de Zitloze Werkdag!
Wil jij in 2021 ook een gezonder bedrijf met fitte medewerkers? Start dan het jaar goed door deel te nemen aan de Zitloze Werkdag op 21 januari 2021. Stimuleer je medewerkers om gedurende één dag minimaal 25% van de werkdag staand uit te voeren. Je kunt je gratis aanmelden via de website: https://www.sitness.nl/zitlozewerkdag/

 

^