Fotografie: Alexander Berge

Scheidingswanden

Privacy en rust op kantoor met scheidingswanden.

Onze fysieke privacy wordt, naast onze digitale privacy, nogal eens op de proef gesteld.
Flexibel werken, Het Nieuwe Werken, kantoortuinen: het niet hebben van een eigen werkplek – of het delen van een ruimte met veel collega’s – kan zorgen voor onrust en een gevoel van gebrek aan privacy.

Ongestoord kunnen werken is een belangrijk aspect van het waarborgen van zakelijke privacy.
Scheidingswanden kunnen hierbij een oplossing zijn. Maar dat is niet allen. Deze veelzijdige kantoorelementen zijn op meerdere fronten inzetbaar.

Maximaliseer kantoorruimte

In grotere open kantoorruimtes kan een onderverdeling in meerdere kleine vakken privacy bieden. Creëer meerdere eilandjes met werkplekken, waardoor het gevoel van afzonderlijke kantoren ontstaat.

Opzetwanden, tussenwanden en voorzetwanden kunnen eenvoudig aan bureaus bevestigd worden met een bladklem of blinde afwerking. Geluid wordt gereduceerd en werknemers zullen meer rust en privacy ervaren waardoor het makkelijker is om de aandacht bij het eigen werk te houden. Voor kantoortuinen zijn scheidingswanden geen overbodige luxe.

Verbeter de akoestiek

Telefoongesprekken en computergeluiden van collega’s die aan naburige werkplekken werken, kunnen afleiden en effect hebben op de productiviteit van werknemers. Geluid zal minder nagalmen door weerkaatsing tegen gestoffeerde scheidingswanden.

Bovendien bieden ze ook een visuele barrière. Voor extra geluiddemping zijn de wanden te voorzien van akoestische vulling. Ook het geluid van printers en kopieermachines is door deze scheidingswanden te reduceren.

Flexibele opties

Opzetwanden zijn beschikbaar in meerdere afmetingen, materialen en kleuren. Een mooie methode om in ieder modern kantoor privacy en rust te creëren. Open kantoorruimtes worden overzichtelijker door vrijstaande scheidingswanden. Een verrijdbare stabiliseringsvoet, een vaste stabiliseringsvoet of een stelvoet met afstandhouder: stabiel zijn ze allemaal.

Een grotere scheidingswand nodig? De vrijstaande wanden zijn eenvoudig onderling te koppelen. Ook als u dit niet van tevoren zo bedacht had. Achteraf koppelen is namelijk goed mogelijk door de handige koppelpaal.

Draagbaar

De vrijstaande wanden kunnen makkelijk verplaatst worden wanneer er behoefte of noodzaak is aan verandering binnen uw kantoor. Gebruik de wanden om een groot werkstation te creëren voor werknemers die samen aan een project werken of realiseer juist individuele werkplekken.

Extra werknemers in dienst? Maak een geheel nieuwe opstelling met de wanden. De scheidingswanden van Vepa zijn veelzijdig en aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Heeft u ook behoefte aan meer privacy en minder rumoer op het kantoor?

 Wij adviseren waar nodig over geluiddempende opties en scheidingswanden.
Onze specialisten staan voor u klaar om uw behoefte wat betreft efficiënte ruimte-indeling en akoestiek in kaart te brengen.

 

 

^