Rabobank

Eindhoven

Vitale medewerkers krijg je niet door ze de hele dag aan een vast bureau te laten zitten. Het credo is: zitten, staan en bewegen.

Eén van de uitdagingen was meubilair te vinden voor de werkplekken die op de verdiepingen aan het atrium grenzen. Ten doel is gesteld hier aantrekkelijke werkplekken te maken door de zichtbaarheid vanuit het Atrium. Voor de mensen die hier werken geeft dit veel dynamiek. Ook van belang is dat je er veelal van onderen tegen aan kijkt. Er werd dus gezocht naar werktafels die ook aan de onderkant mooi zijn. Onze Piqniq-werkplekken sluiten mooi aan bij die wens.

Deze tafel heeft door zijn pootconstructie een atelierachtig uiterlijk en belangrijk: het is een zit-/sta-meubel. Er is nog een extra paneel van petflesvilt onder de werkplek geïnstalleerd om de techniek te verhullen. Bijkomend voordeel is dat het ook direct een positieve bijdrage levert aan de akoestiek en daarmee bijdraagt aan prettige werkomstandigheden.

Licht, geluid, ruimte, openheid en een goede balans tussen rustige werkplekken en de dynamiek van het bedrijf: dat zijn de beste werkruimtes. Open, ruim en gezond, dat geeft energie!


Duurzaam werken

De werkomgeving in het gebouw bevordert het nieuwe werken, dat bij de bank ‘Rabo Unplugged’ wordt genoemd. Je kunt als werknemer overal terecht. Naast werk- en vergaderruimtes zijn er ook ontmoetingsplekken en ruimtes voor scrum en workshops. Het kantoor heeft een totale oppervlakte van 28.000 men geeft ruimte aan 1.500 werkplekken.
Het gebouw is bekroond met het BREEAM Excellent label. Dat staat voor ‘Building Research Establischment Environmental Assessment Method.’ Het is een beoordelingsmethode om de milieubelasting van gebouwen te bepalen.

Afbeeldingen

^