IJburg College

Amsterdam

Een opvallend nieuwe verschijning op IJburg is het IJburg College. De school biedt plaats aan 1300 leerlingen van VMBO tot en met VWO niveau.

Vepa leverde bijna 600 stoelen Fiero en meer dan 1000 stuks stoel 400. De leerlingensets zijn gebaseerd op tafel t40. De ruim 200 barkrukken Fiero zijn op verzoek van de interieurarchitect op speciale hoogte gebracht. Tevens zijn roldeurkasten en folderrekken geleverd. In de lerarenkamer zijn bureaus Take 4 geplaatst.

Het interieur van de school is door de interieurarchitecten van SOAP Ateliers vormgegeven. Het gebouw is van binnen zo neutraal mogelijk gehouden, zodat de leerlingen met hun presentaties van schoolprojecten en tekeningen kleur geven aan de leeromgeving.
Het ontwerp van LIAG architecten en bouwadviseurs is aan de buitenkant voorzien van antracietkleurige stalen gevouwen platen die diepte creëren richting de ramen van de gevels, waardoor het geheel een “dynamisch uiterlijk” krijgt.
Het IJburg college is niet alleen een onderwijsgebouw maar biedt de wijk IJburg tevens ruimte voor een grandcafé, theater, sporthal en gezondheidscentrum.

Afbeeldingen

^