fotografie: Alexander Berge

Eosta

Waddinxveen

Als Europa’s leidende importeur en distributeur van biologische groente en fruit had Eosta na jaren van continue groei dringend behoefte aan meer ruimte. Enkele jaren terug begonnen de voorbereiding voor het ontwerp en de bouw van een nieuw pand. Het gerealiseerde gebouw ademt warmte en menselijkheid en kan gezien worden als een fysieke uitdrukking van de kernwaarden van de onderneming: Authentiek, Samen, Maatschappelijk Verantwoord. (Bron: eosta.nl)

Het gehele gebouw inclusief het interieur is op basis van een circulair businessmodel ontwikkeld. Voor al het meubilair is een materialenpaspoort aanwezig. Zo is van elk product bekend welke grondstoffen erin zitten, hoe lang deze mee gaan, wat de restwaarde is en of en hoe vaak ze eventueel hergebruikt kunnen worden in nieuwe producten.

Eosta won in 2018 drie duurzaamheidsprijzen, waaronder de Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Vanwege de duurzame inspanningen bracht Koningin Máxima in november 2018 een werkbezoek aan Eosta.

Afbeeldingen

^