DSM Ahead

Geleen

Onderlinge samenwerking
Het Research & Development Centre belichaamt het motto van DSM: ‘Bright Science. Brighter Living.’ Het grote onderzoeksgebouw is toekomstgericht, met bijzondere aandacht voor onderlinge samenwerking. Wall en Presto RW zijn hier toegepast om de onderlinge samenwerking te faciliteren.

Optimale kruisbestuiving
In het Research & Development Centre is een diversiteit aan hoogwaardige onderzoeksruimten ondergebracht in één overzichtelijk complex. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van ruim 20.000 m² waar circa 420 medewerkers actief zijn. Er zijn drie hoofdfunctiegroepen: kantoren, laboratoria en een pilot plant. De hoge en diepe ruimtes zijn flexibel in te richten, als laboratorium of als kantoor. De openbare rondgang die toegang biedt tot verschillende afdelingen maakt het mogelijk om afdelingen te laten groeien en krimpen zonder concessies te doen aan de functionaliteit. Een optimale kruisbestuiving tussen specialisten die uitdaging biedt voor innovatie.

Het werkplekkengedeelte op de verdiepingen biedt in de buitenste ring de neutraal ingerichte aangename werkplekken en concentratieruimtes. In de binnenste ring bevinden zich de kleurrijke ontvangst-, copy-, pantry- en vergaderruimtes; de ruimtes voor ontmoeting.

De ‘workspace’ bij DSM Ahead is de plek waar de 420 niet-persoonsgebonden ‘Wall’ werkplekken zijn gesitueerd en waar synergie tussen de medewerkers van groot belang is.

Afbeeldingen

^