Fotografie: HofmanDujardin

Ministerie VWS en SZW

Den Haag

Voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de overheid een 4 tal vastgoedobjecten in het centrum van Den Haag tot één groot overheidskantoor laten revitaliseren. De panden zijn middels een groot overdekt atrium aan elkaar verbonden waar ook direct de centrale entree is gerealiseerd. De totale personeelshuisvesting is geschikt voor 3.000 medewerkers.

In opdracht van FMH Haaglanden heeft Drentea 2700 werkplekken en 1900 lockers geleverd. Daarnaast hebben wij het projectmanagement verzorgd voor dit project. Dit houdt in dat de totale inhuizing, montage en de opleveringen van al het geleverde meubilair geregeld en begeleid is. Een tot in detail uitgewerkt plan van aanpak heeft ten grondslag gelegen aan deze complexe leveringsoperatie, rekening houdend met het inhuisreglement welke vanuit de overheid is opgelegd.

Logistieke uitdaging
Midden in het centrum gebied van Den Haag is naast het pand op de openbare weg een expeditiesluis gerealiseerd waarbinnen de vrachtwagens volgens een tijdslotenschema allemaal op een veilige manier gelost zijn. Interne transportroutes van meer dan 300 meter, 50 vrachtwagens met meubilair, 2.500 liftbewegingen, 74.000m² vloeroppervlakte en 62 verschillende etages waar het meubilair geplaatst is. Een enorme operatie die conform planning én succesvol is afgerond binnen een tijdsbestek van 3 maanden.

Flexwerken
In het gebouw van de twee ministeries staat het zogeheten Nieuwe Werken centraal. De ambtenaren hebben geen eigen vast bureau en vaste telefoon meer, maar nog wel een ‘eigen’ etage met hun naaste collega’s. Zij kunnen op die etage of elders in het pand terecht op flexibele werkplekken. Die variëren van open ruimtes waar meerdere gebruikers tegelijkertijd kunnen werken, tot meer besloten flexibele werkplekken, waar in stilte gewerkt of vergaderd kan worden. Door dit ‘flexwerken’ kunnen meer mensen met minder ruimte toe. De Presto meubels met gebruik van akoestische panelen die in De Resident zijn toegepast, zijn uitermate geschikt voor deze vorm van werken.

Afbeeldingen

^
a fair furniture company