Cure Afvalbeheer

Eindhoven

2e leven voor afval
Sinds november 2020 werkt Cure Afvalbeheer vanuit haar nieuwe kantoor op Bedrijventerrein GDC Noord in Eindhoven. In het gebouw krijgt afval een nieuw leven. Het hele gebouw is ontwikkeld vanuit de circulaire gedachte. Niet opbouwen met de gangbare, nieuwe bouwmaterialen, maar zoeken naar innovatieve oplossingen op het gebied hergebruik. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt voor circulariteit, voor duurzaamheid, openheid en innovatie. Interieurarchitect Susanne Bakkenist heeft alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat elk toegepaste item in deze duurzame visie past.

Hergebruik & Circulariteit
Naast de verduurzaming worden er ook materialen afkomstig van de milieustraten van Cure hergebruikt in het gebouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoeptegels, glas en isolatiemateriaal van textiel. De plantenbakken in het pand zijn gemaakt van sloophout, dit hout komt weer uit de eigen afvalstraat van Cure. Het plafond en een deel van de wand zijn voorzien van akoestische panelen gemaakt van kleding en met name spijkerbroeken. En dat mag gezien worden.
Bovendien kunnen aan het einde van de levensduur van het gebouw alle onderdelen weer gedemonteerd en hergebruikt worden.

Duurzame producten en refurbish
De Vepa-producten passen perfect bij dit duurzame gebouw en de circulaire gedachte. Zo zijn tafels T60 en bijzettafels Skeef deels voorzien van bladen van Planq. Planq gebruikt enkel circulaire materialen voor de bladen, in dit geval zijn het afgeschreven spijkerbroeken.
Verder zijn o.a. toegepast tafel Timber, Stoel 400 en Felt stoelen, Moi loungebanken, en Presto R duowerkplekken, Connect is toegepast als vergadertafel en als statafel, Qube kasten, poefjes en de kapstokken van Zooi.
Daarnaast zijn oude stoelen die nog in goede staat waren door Vepa gerefurbisht en voorzien van een nieuwe laklaag.

 

Afbeeldingen

Enthousiast?

Heb je hierover een vraag of opmerking?
Laat hieronder je bericht achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct persoonlijk contact?
Bel of mail ons gerust, we spreken je graag!

^