Inspiratie

Het ontwerp van de boardroomtafel is geïnspireerd op een walvis aan het wateroppervlak, met zijn opvallende blaasgat en grafische lijnen. Het tafelblad bestaat uit gerecycled PET-vilt, -schuim en FSC gekeurd hout.

table

Robuuste poten

De robuuste poten van PEFC-eikenhout doen denken aan de botstructuur van de walvis. Het tafelblad is prachtig afgewerkt met PET-vilt, dat is verwarmd en geperst om een luxe uitstraling te geven.

poot-geprint

Productspecificaties

Het tafelblad is opgedeeld in vier modulaire segmenten

  • De toplaag van het blad bestaat uit 4 mm geperst PET-vilt
  • De tussenlaag is gemaakt van 9 mm FSC gekeurd berkenmultiplex en een laag van 30 mm dik gerecycled PET-schuim
  • De afwerking van het tafelblad aan de lange zijde is van gebeitst en gelakt multiplex
  • De kopse kant is afgewerkt met een metalen plaatje van 9 mm met daarin de gelaserde tekst: “This table is made from Amsterdam Canal Plastic”
  • Ook de spuitmond is gemaakt van gerecycled PET-vilt en afgedekt met een multiplex plaat aan de onderzijde van de tafel
  • Het PET-schuim dat we gebruiken in deze tafel bestaat uit 672 gerecyclede PET-flessen en voor het PET-vilt gebruiken we 332 PET-flessen

De tafelpoot is gemaakt van Europees eikenhout met het PEFC-keurmerk. De metalen tussenstangen die de bottenstructuur van de walvis uitbeelden zijn verchroomd en 8 mm dik.

  • Lengte: 4000 mm
  • Breedte blad: 1400 mm
  • Breedte poot: 996 mm
  • Hoogte: 754 mm

Foto’s

Collectie

Hoe meer mensen betrokken zijn bij het initiatief, des te meer impact we kunnen maken.
Heeft u interesse in de aankoop van een meubelstuk, of wilt u meer weten over bijvoorbeeld de technische ontwikkeling?
Neem dan contact met ons op via de button.

 Join the mission

Plastic Whale Circular Furniture is er voor ieder bedrijf dat zijn duurzaamheidsdoelstellingen concreet wil maken. Samen willen én kunnen we wereldwijd impact maken. Een deel van de opbrengst van Plastic Whale Circular Furniture wordt geïnvesteerd in lokale projecten die het plasticprobleem aanpakken op plekken waar dit het hardst nodig is. De eerste samenwerking is gesloten met SweepSmart, een organisatie die professionele afvaloplossingen aanbiedt in India. Plastic Whale Circular Furniture maakt het mogelijk om samen met SweepSmart afvalverwerkingscentra in India professioneler in te richten, waarbij het ingezamelde plastic kan worden hergebruikt voor de volgende meubellijn. Voor meer informatie, ga naar www.sweepsmart.org

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' of scroll naar beneden om akkoord te gaan.