pit -hout voorzijde

Pit

Ieder interieur, zakelijk of thuis, kan wat pit gebruiken. Dat is precies wat onze Pit stoelencollectie toevoegt! De houten zitkuipen en poten zijn van duurzaam geproduceerd FSC-hout. Voor de gestoffeerde versie is er keuze uit meerdere duurzame stoffen. Kortom: Pit is dé zitoplossing van deze tijd.

Opvallende stoel met een comfortabele zit; dat is Pit. Het frame van gerecycled staal kan verchroomd worden óf worden geëpoxeerd in kleur. De houten kuip is van duurzaam FSC-hout en kan gebeitst, gelakt of gestoffeerd worden.

Eindeloos combineren Het combineren van verschillende stoelen kan bij elke tafel. Bij de Pit maken we het u erg gemakkelijk. Met één kuip en verschillende onderstellen kunt u het beeld stijlvol én speels maken. Varieer met de houten vierpoot en het stalen draadframe. Vergaderen met Pit Comfortabel vergaderen met de gestoffeerde Pit-stoel. Kies voor leer, stamskin of één van onze milieuvriendelijke stoffen. Mét armlegger is de Pit nog comfortabeler.

Pit zwart

Uni en toch kleur? Dat kan met de Pit, door zowel de houten poten als de kuip dezelfde kleur te geven. Opvallende lakkleuren zorgen voor eenheid.
Te gewaagd? Kies dan voor minder opvallende pastels of natuurlijke beitskleuren.

Pit is koppelbaar Zowel de metalen vierpoots- als de slede-uitvoering van de stoel zijn koppelbaar. De slede heeft een zeer praktische vloerkoppeling; de vierpoots uitvoering een framekoppeling. Bovendien zijn beide uitvoeringen stapelbaar, ook met armleggers.

De Pit met de verrijdbare gepolijste kruisvoet is hip en eigentijds! De stoel kan draaien en is in hoogte verstelbaar. De comfortabele kuip is in verschillende varianten leverbaar: gelakt, gebeitst, gestoffeerd. Met de armleuningen biedt Pit nog meer comfort.

Product informatie

Info

Stoelenlijn met een compacte moderne huiselijke vormgeving.

  • Toepassing: Stoelenlijn voor bezoekers-, vergader- en conferentiestoel in veel omgevingen zoals leslokaal, kantoor, teamwerkplek, wachtkamer etc.
  • Ergonomie en comfort: de zitkuip is opgebouwd uit negen lagen beukenfineer in vorm geperst. De enigszins holle vorm van de zitting en de licht verende rugleuning voelen comfortabel aan. De stand van de kuip op het stabiele onderstel geeft deze stoel, voor gebruik vrij van een tafel, ook een prima zit. De zitkuip is blind bevestigd: géén zichtbare bevestiging aan de bovenkant.
  • Glijders / doppen: Metalen vierpootstoel heeft zelfrichtende pootdoppen, de houten poten zijn voorzien van kunststof glijders. Draadframe kan worden voorzien van glijders.
  • Stapelbaar: Metalen vierpootstoel en slede draadframe stoel met en zonder armlegger zijn stapelbaar (max. 7 stuks).
Pitmaten-naast elkaar
Opties en accessoires

Opties

  • Onderstel: 4 poots hout, verrijdbaar kruisvoet, 4 poots buisframe, slede draadframe, barkruk slede draadframe.
  • Metalen frame verchroomd.
  • Kuip: blank gelakt, kleurbeits, kleurlak, zitting opdekstoffering, volledig gestoffeerd.
  • Koppeling: slede draadframe, 4 poots buisframe.
  • Armlegger: met of zonder armlegger (4 poots hout uitsluitend zonder).
  • Vloer: glijders en wielen voor diverse vloeroppervlakken.
Kleuren en stoffen

Beitskleuren

Epoxy en lak

Stoffen

Keurmerken
fsc-keurmerk
FSC®
ecolabel-keurmerk
Ecolabel
oeko-tex-keurmerk
Oeko-Tex®
Download
zip-download
Pit hout 4 poot - 3D-DWG (13366 kb)
zip-download
Pit kruisvoet - 3D-DWG (27862 kb)
zip-download
Pit slede - 3D-DWG (56179 kb)
zip-download
Pit vierpoot - 3D-DWG (49667 kb)
zip-download
Pit hout - Vector works (13710 kb)
zip-download
Pit kruisvoet - Vector works (27423 kb)
zip-download
Pit draadframe - Vector works (49797 kb)
zip-download
Pit vierpoot - Vector works (52468 kb)
MVO

Pit is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Holland.

Made in Holland:  Vepa onderscheidt zich door alles in eigen fabrieken in Nederland te produceren. De eigen hout-, plaatstaal-, stalenbuis-, poedercoat-, houtspuit-, stoffering- en eindmontageafdeling vormen een complete productiekring binnen één onderneming

LCA: Met onafhankelijke LCA’s (levenscyclusanalyse) maken we inzichtelijk welke milieubelasting een product met zich meebrengt. Bij productontwikkeling kunnen we door het uitvoeren van een LCA in het begintraject latere ontwerpen sterk verbeteren. Daarnaast geeft een LCA ook inzicht in de belangrijkste factoren die verantwoordelijk zijn voor de milieuschade. Deze factoren gebruiken we vervolgens als uitgangspunten voor herontwerpen of als focuspunten voor verbetering. De LCA’ s worden conform ISO 14044 uitgevoerd.

Vrienden van hout:Vepa gebruikt uitsluitend hout van duurzaam beheerde bossen in Europa. Hout is een duurzaam, sterk en mooi natuurproduct dat zijn gelijke niet kent. De Vrienden #vanhout willen bestaande misverstanden over de winning, het gebruik en de duurzaamheid van hout wegnemen.

Gerelateerde Projecten

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken