felt-bi-colour-cactus-kussen-slede-draad-fl1i1062

Felt

Felt geeft afval een mooi 2e leven. Het einde van 60 PET-flessen is het basismateriaal voor elke Felt stoel. Een moderne stoelenlijn vervaardigd van een nieuw materiaal: gerecyclede PET-flessen.  In elke kuip krijgen 60 PET-flessen een tweede leven. Van PET-fles tot Felt-kuip is een proces van ‘upcycling’. Hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten.

Financieele Dagblad 22-03-2016 – Vepa Felt – 400px
Sustainable Society
Bijlage bij
“Het Financieele Dagblad”
22-03-2016

De keuze om gebruik te maken van dit innovatieve materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen.

60 PET-flessen als basis

Felt is een moderne stoelenlijn vervaardigd van een bijzonder materiaal: gerecyclede PET-flessen.

pet-fles-met-felt-stoel

In elke kuip krijgen 60 PET-flessen een tweede leven.

De keuze om gebruik te maken van dit innovatieve materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen.

De stabiele kuipconstructie maakt een grote variatie aan modellen mogelijk.  Elk frame heeft zijn eigen zitkenmerken en comfort. Daarmee is Felt breed inzetbaar; van vergaderkamer tot woonkamer en uiteraard geschikt voor projectgebruik.

Felt

Onze gerecyclede Felt stoel is nu ook in kleur leverbaar. Dat wil zeggen: het schaaldeel wordt aan de binnenzijde lichtgrijs en aan de buitenzijde naar keuze: mandarijn, cactus, turquoise of cacao.

Door het toepassen van 2 kleuren in de zitschaal wordt de vormgeving extra benadrukt. Een bijpassende kleur als zitkussen maakt de stoel niet alleen comfortabeler, maar ook mooier. 

Uniek, omdat geen andere viltstoel is opgebouwd uit 4 lagen PET-vilt. Zo heeft Felt niet alleen de sterkste, maar ook de meest bijzondere kuip.

Productinformatie

Info

Stoelenlijn met een moderne vormgeving, vervaardigd uit gerecycled materiaal: vilt uit PET-flessen. Goed voor het milieu en prachtig om te zien. Variatie aan modellen maakt de stoel breed inzetbaar, waarbij elk model zijn eigen comfort biedt.

 • Ideaal om te plaatsen in kantoren, teamwerkplekken, wachtkamers etc.
 • Onderstel 4-poot onderstel hout of metaal, draadframe, slede buisframe kruisvoet vast of verrijdbaar met zwarte wielen
 • De kuip is leverbaar in unikleur of bi-colour
 • Uni-kleur: lichtgrijs of antraciet
 • Bi-colour: buitenzijde mandarijn, cactus, turqoise of cacao / binnenzijde lichtgrijs
 • Optioneel is een zitkussen in elke denkbare kleur.
 • De zithoogte van de stoel is 44 cm, waarbij de zithoogte met een zitkussen 45,5 cm is. Kijk hieronder voor de overige maten.
Opties en accessoires

Opties

 • zitkussen stoffeerset (verkrijgbaar voor alle modellen/Felt-xxx-20)
 • frame verchroomd (niet mogelijk bij Felt-HF)
 • glijders (SLD/SLB) of viltglijders (HF/SLD/SLB/KV)
 • basculerende glijders of viltglijders (VP)
 • zachte wielen, grijs (KVV)
Keurmerken
fsc-keurmerk
FSC®
pefc-keurmerk
PEFC
ecolabel-keurmerk
Ecolabel
oeko-tex-keurmerk
Oeko-Tex®
MVO

Felt is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Holland.

Made in Holland: Vepa onderscheidt zich door alles in eigen fabrieken in Nederland te produceren. De eigen hout-, plaatstaal-, stalenbuis-, poedercoat-, houtspuit-, stoffering- en eindmontageafdeling vormen een complete productiekring binnen één onderneming

LCA: Met onafhankelijke LCA’s (levenscyclusanalyse) maken we inzichtelijk welke milieubelasting een product met zich meebrengt. Bij productontwikkeling kunnen we door het uitvoeren van een LCA in het begintraject latere ontwerpen sterk verbeteren. Daarnaast geeft een LCA ook inzicht in de belangrijkste factoren die verantwoordelijk zijn voor de milieuschade. Deze factoren gebruiken we vervolgens als uitgangspunten voor herontwerpen of als focuspunten voor verbetering. De LCA’ s worden conform ISO 14044 uitgevoerd.

Vrienden van hout: Vepa gebruikt uitsluitend hout van duurzaam beheerde bossen in Europa. Hout is een duurzaam, sterk en mooi natuurproduct dat zijn gelijke niet kent. De Vrienden #vanhout willen bestaande misverstanden over de winning, het gebruik en de duurzaamheid van hout wegnemen.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken