Ontwerpwedstrijd “design for work”

Ontwerpwedstrijd “design for work”

Cibap, vakschool voor verbeelding, en Vepa organiseren de ontwerpwedstrijd ‘design for work’.

Vepa heeft bij de studenten van het Cibap de vraag neergelegd om een meubel of accessoire te ontwerpen met als thema ‘design for work’. Zo wordt in een vroeg stadium de aansluiting tussen vakopleiding en bedrijfsleven gezocht. Dit sluit aan bij de ambities van zowel het onderwijs als de meubelbranche.

Wie? Wat? Wanneer?

26 studenten van de studierichting 2D- en 3D-design doen mee aan de ontwerpwedstrijd. De studenten hebben inmiddels een rondleiding bij Vepa gehad en hebben middels een korte presentatie de ontwerpopdracht gedefinieerd.

De ontwerpwedstrijd bestaat uit 2 delen, die beide beoordeeld worden:

  • Het eerste deel daagt de ontwerpers uit om een probleemstelling te definiëren.
  • Deel twee vormt de oplossing voor deze probleemstelling en is daarmee de ontwerpopdracht.

De beoordeling van de ontwerpen zal begin mei plaatsvinden. De jury bestaat uit Edine Russel (hoofdredactrice Elle Decoration), Coby Zandbergen (voorzitter college van bestuur Cibap) en Gertjan de Kam (ontwerper Vepa).

Wat valt er te winnen?

Deze ontwerpwedstrijd is een mooie gelegenheid voor leerlingen om zich te onderscheiden en vormt een waardevolle aanvulling op het portfolio. Het winnende ontwerp wordt na overleg met betrokken partijen in productie genomen, mits de mogelijkheden het toelaten.
Gertjan de Kam, ontwerper bij Vepa en initiatiefnemer van de wedstrijd: “We vinden het belangrijk dat de studenten al tijdens de opleiding kennismaken met de ‘realistische’ wereld, waarbij soms beperkingen gelden. We hopen op creatieve oplossingen die zich daardoor niet laten beperken, maar er wel rekening mee houden.”

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken