Mooi spul van oude zooi

Door slimme productontwikkeling voorkomen we bij Vepa veel afval. Compleet afvalloos zijn we echter (nog) niet. In navolging op circulaire initiatieven als onze Moi- en Unitsbanken met een kern van zaagafval en de Felt-stoelen gemaakt van gerecyclede PET-flessen, hebben we nu een directe bestemming voor ons restmateriaal: Zooi.

Gemaakt in Nederland 
Zooi is een nieuw, 100% Nederlands merk dat woonaccessoires maakt van restmateriaal. Ook het restmateriaal uit onze fabriek wordt door Zooi gebruikt voor de productie van unieke producten.

Circulaire producten
“Mooie spullen van restmateriaal, daar word ik echt blij van,”  
geeft Susan Kokke van Zooi aan. “Dit materiaal is namelijk een prima basis voor kleine, tijdloze woonaccessoires. Leuke woonaccessoires zijn er genoeg, toch kom ik maar zelden circulaire producten tegen. En vind ik ze wel, dan zijn ze vaak niet zo mooi. Daar gaan we verandering in brengen.”

Waarde creëren
Houtrestanten, zaagafval en stofresten uit onze fabriek worden zoveel mogelijk gerecycled. Upcyclen  (hergebruiken van materiaal door er iets met meer ‘waarde’ van te maken) gebeurde tot nu toe niet. Daar komt nu verandering in.  “Ontwerpen vanuit restmateriaal leek ons een mooie uitdaging voor ontwerpers,” vervolgt Susan. “Samen met ontwerper Floris Hovers zijn we daarom op zoek gegaan naar bruikbare restmaterialen. Spullen met een verhaal, daar gaat het om. Een verhaal waarmee je laat zien dat je je bewust bent van de eindigheid van onze planeet.” De nieuwe accessoires van ons oude restmateriaal vind je de komende dagen op de Dutch Design Week waar het merk gelanceerd wordt. Of kijk op zooi.nl.

^