Kleurgebruik in kantoor

Verbeter kantoorruimtes met het juiste kleurgebruik.

De kleurkeuze in uw kantoor heeft effect op werknemers en bezoekers. Onbewust beïnvloedt het gedrag en gedachtes.

Gebruik van veel wit of grijs wekt sombere gevoelens op, terwijl kleur juist zorgt voor een boost aan creativiteit en werklust.
Weg dus met de kale witte muren en nietszeggende zwarte kantoorstoelen. Maar voor welke kleuren moet u dan wel gaan?

Kleuren passend bij uw bedrijf en kantoor

Investeren in kantoorinrichting heeft niet alleen te maken met de aanschaf van de nieuwste bureaus, stoelen en ander meubilair. Werken met kleur is ook belangrijk. De muren een mooie kleur geven kan veel betekenen voor de sfeer en uitstraling van uw bedrijf.

Kleur brengt een bedrijf tot leven, zorgt voor een fijne sfeer en het maakt mensen gelukkiger. U kunt natuurlijk gebruik van de bedrijfskleuren en de kleuren van uw logo, maar ook gaan voor natuurtinten op de muren en het meubilair.

Hoe kleur productiviteit verbetert

Mensen gaan eerder tot actie over als zij zich fijn voelen in een omgeving. Wetenschappelijke studies tonen aan dat kleuren niet alleen onze stemming veranderen. Kleuren hebben ook invloed op productiviteit.

Decoreer je werkruimte dus met een levendige mengelmoes aan kleuren, materialen of accessoires. De kleur die de productiviteit verhoogt is afhankelijk van het type werk en persoon.

Het gewenste effect

Geen enkele kleur is de juiste, maar er zijn enkele richtlijnen waar u rekening mee kunt houden. Belangrijk is om het beoogde effect in het achterhoofd te houden. Kies een themakleur (of een combinatie van kleuren) die het beste werkt in uw bedrijf en situatie. Is er meer behoefte aan rust of heeft de creativiteit van werknemers een extra impuls nodig? De vier primaire kleuren hebben alle vier een belangrijk effect of de productiviteit.

De primaire kleuren

Blauw is een stabiele en kalmerende kleur. Het helpt werknemers te focussen op hun werk en zorgt voor een goed gevoel.

Groen –ook een natuurlijke kleur– heeft een positief effect op werknemers die lange dagen maken. Het verbetert efficiëntie een houdt werknemers gefocust. Groen is namelijk een kleur die niet vermoeiend is voor de ogen.

Een creatief beroep? Integreer dan vooral de kleur geel in uw kantoorinterieur. Deze frisse kleur zorgt voor genoeg energie en innovatie.

Rood is een goede stimulans voor fysieke activiteit.

Kleurkaarten Vepa

Besluit u om de muren neutraal te houden? Kleur kan ook heel goed terugkomen in de meubelen. Bij Vepa hebben we uitgebreide kleurkaarten om uw kantoormeubelen geheel naar wens te produceren.

Zowel de stofferingen als de houten tafelbladen kunnen in een kleur naar keuze geleverd worden. Wij begrijpen namelijk dat kleur veel  kan doen voor de sfeer, uitstraling en uiteindelijk de productiviteit.

Advies nodig over kleurgebruik in uw inrichting?

Vraag een van onze medewerkers om hulp. In onze rol als kantoor- en projectinrichter houden wij ook rekening met kleurgebruik.

^
a fair furniture company