Kennissessies - Vepa the furniture factory

Beyond Sustainability Webinar

What’s Next-sessie
3 februari 2022 – 14:30-15:30 uur

Duurzaamheid: hét vraagstuk van deze tijd. De media staan vol met berichten over de verduurzaming van de economie, de opwarming van de aarde, het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en het verminderen van de uitstoot van CO2. Voor ons reden te meer om onze focus te leggen op het ‘meten van duurzaamheid’ in brede zin. Want enkel door te meten weet je immers wat er nog beter kan!
Hoe pak je dit aan? In het webinar ‘Beyond Sustainability’, live vanuit onze Fair Furniture Academy, vertellen we je alles over de wijze waarop ook jij dit kunt doen.

Roy Vercoulen van Circular IQ, Marijn Polet van Copper8 en Frank Bouma van Vepa laten zien dat er al ontzettend veel mogelijkheden bestaan om de duurzame impact van producten objectief te meten. Waardecreatie hoort daar ook bij. Op enthousiaste wijze informeren ze je over de laatste trends en rapportagemogelijkheden. Begrippen als CSRD, biodiversiteit en sociaal-economische aspecten in de keten komen aan bod.

vorm:
datum:
tijd:

webinar
donderdag 3 februari 2022
14.30 – 15.30 uur

sprekers:

 

Roy Vercoulen: Circular IQ
Roy is Founder en CEO bij Circular IQ. Hij is op missie om circulariteit aan te jagen. Zijn expertise omvat duurzaam supply chain data management, data analyse, rapportage & visualisatie, circulair beleid, duurzame standaarden en wereldwijd bekende concepten als Cradle to Cradle.

Marijn Polet: Copper8
Marijn is consultant bij adviesbureau Copper8. Hier adviseert hij organisaties over het radicaal veranderen van hun business model voor duurzaamheid. Ook schrijft hij veel over noodzakelijke veranderingen in het economische speelveld, zoals fiscale vergroening, financiering en wet- en regelgeving. Dit doet Marijn veelal vanuit een holistische visie en systeemaanpak. Naast zijn enthousiasme en kennis is Marijn erg bedreven in het modelleren en cijfermatig onderbouwen van duurzaamheidsmaatregelen.

Frank Bouma: Vepa
Frank is duurzaamheidsexpert bij Vepa. Hij richt zich binnen de duurzame ontwikkeling van Vepa op transparantie en meetbaarheid in de branche. De implementatie van vergelijkbare LCA’s binnen kantoorinrichting is hiervan een voorbeeld. Ook werkt Frank als mede-initiatiefnemer aan de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 8313: Circulaire Kantoor- en Leeromgeving.

Het webinar

  • Het webinar begint donderdag 3 februari om 14:30 uur en zal ongeveer een uur duren.
  • Roy, Marijn en Frank gaan met elkaar in discussie, waarbij alle bovenstaande punten de revue zullen passeren.
  • Tijdens het webinar kun je via de chat live vragen stellen.
  • Het webinar wordt opgenomen zodat je ook later de informatie terug kunt vinden.

Meld je aan
Deelname aan dit What’s Next-webinar is kostenloos. Inschrijven kan via het formulier hieronder.
Graag ontvangen we je aanmelding vóór 1 februari a.s. Enkele dagen vooraf ontvang je de link naar het webinar.

Meer weten?
Mail of bel even met Erik Luisman e.luisman@vepa.nl of M 06 – 11 00 65 75.

^
a fair furniture company