Inspirerende kennissessie ‘Smart Industry’

Inspirerende kennissessie ‘Smart Industry’

Dinsdag 17 mei jl. is Vepa project furniture gestart met de eerste kennissessie uit een reeks die Vepa zal organiseren.
Onderwerp van de eerste was ‘Smart Industry‘.

Met de ontwikkeling van ‘Smart Industry’ wordt de verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties bedoeld. Hierdoor ontstaan nieuwe manieren van produceren, nieuwe businessmodellen en nieuwe sectoren.

Op geanimeerde wijze wisten Smart Industry promotor Tom Bouws en trendwatcher Richard van Hooijdonk een enthousiast publiek te informeren over de trends en ontwikkelingen van de komende 15 jaar. “Wat wordt de rol van robots?” “Wat is het nut van een geïmplanteerde chip?” “Wat betekent de snelle technologische ontwikkeling voor de inrichting van productie?”

Ite Bakker van Klingelnberg-Klaus legde de link tussen theorie en praktijk. Met een rondleiding door de fabriek van Vepa werden de mogelijkheden van slim en innovatief produceren getoond.
Gerhard Kadijk van de Kamer van Koophandel ging in op Reshoring: de voordelen van produceren in Nederland ten opzichte van de ‘lagelonenlanden’: o.a. flexibiliteit, werkgelegenheid en betere kwaliteitscontrole.

De middag werd afgesloten met een buffet, waarbij informatie werd uitgewisseld en nieuwe contacten werden gelegd.

Vepa kijkt terug op een succesvolle eerste kennissessie.
De eerstvolgende kennissessie staat reeds gepland:

onderwerp: ‘Internet of Things (IoT)’

datum: 13 september 2016

Zet deze datum alvast in uw agenda en houd onze website in de gaten. Binnenkort volgt meer informatie over inhoud, sprekers en tijdsplanning.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken