VEPA KENNISSESSIES

In de reeks kennissessies organiseren we op 21 juni a.s. de kennissessie ‘INSIDE/INSIDE’.

De kennissessie organiseren we in samenwerking met INSIDE/INSIDE, DGBC en het NIBE op een unieke locatie:
The Green House in Utrecht.

Kennissessie ‘INSIDE/INSIDE’
vrijdag 21 juni 2019

09:40 – 12:30 uur
(met aansluitend lunch)

Nieuwsgierig naar deze bijzondere locatie in Utrecht en het verhaal achter de visie van dit duurzame restaurant?  Dat begrijpen we helemaal. Daarom verzorgen we een unieke rondleiding door het restaurant én de eigen ‘urban farm’.

DEELNAME AAN DE KENNISSESSIE IS GEHEEL KOSTELOOS
HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT

ONDERWERPEN / SPREKERS

Mantijn van Leeuwen – NIBE: 

Mantijn van Leeuwen is binnen het NIBE senior adviseur op gebied van strategie en beleid van duurzaamheid van bouwproducten en vervult daarnaast sinds 1 januari 2016 de functie van algemeen directeur. Hij zal tijdens de kennissessie een “spoedcursus LCA” geven en ingaan op hoe een product duurzamer gemaakt kan worden.

Edwin van Noort – DGBC: 

Edwin van Noort is manager van de afdeling Ontwikkeling en Beheer bij de Dutch Green Building Council (DGBC). Hij is verantwoordelijk voor het onderhouden en ontwikkelen van de Nederlandse BREEAM-NL keurmerken. Daarnaast werkt hij aan projecten en (online) tools voor een circulair, energieneutraal, gezond en klimaatadaptieve gebouwde omgeving. Edwin is mede-initiatiefnemer van INSIDE/INSIDE.

Janwillem de Kam – Vepa: 

Janwillem de Kam is directeur van Vepa. Onder andere door zijn enthousiasme en gedrevenheid is Vepa in 2018 uitgeroepen tot “Hét Duurzame Drentse bedrijf 2018” en “Drentse Onderneming van het Jaar”. “We vervangen belastende grondstoffen door duurzame alternatieven, produceren onder uitstekende arbeidsomstandigheden, maken gebruik van lokale leveranciers en bedenken oplossingen voor ons eigen afval. Zo zorgen we ervoor dat er niets in de afvalbak belandt”, aldus Janwillem.

Vepa organiseert deze kennissessie i.s.m.

insideinside-logo-transparant-lr50pct-lr50pct

PROGRAMMA

vanaf 09.15 uur:   inloop/ontvangst met koffie

09.40 uur: welkom door Janwillem de Kam, directeur Vepa

09.45 uur:   presentatie – Edwin van Noort – DGBC

  • het ontstaan van INSIDE/INSIDE
  • de relatie met Breeam
  • de samenwerking tussen de verschillende partijen

10.30 uur: rondleiding The Green House

  • The Green House is een circulair restaurant. Een green hub waar je elkaar ontmoet en waar je geïnspireerd raakt door verhalen en ontmoetingen over hoe het anders, duurzamer, kan. Over een circulaire wereld waarin afval niet bestaat.

11.00 uur: korte pauze

11.15 uur:   presentatie – Mantijn van Leeuwen – NIBE

  • wat is een LCA?
  • hoe komt een LCA-berekening tot stand?
  • hoe berekenen we circulariteit binnen INSIDE/INSIDE?

12.00 uur:  presentatie – Janwillem de Kam – Vepa

  • de afvalloze fabriek: Vepa is hard op weg naar een afvalloze fabriek. In de serie “Duurzaam Doen met Vepa” laten we zien hoe we duurzaam innoveren, denken en vooral doen. Janwillem legt uit waarom Vepa dit zo belangrijk vindt en hoe we toewerken naar een afvalloze fabriek.

12.30 uur:   afsluiting & aansluitend lunch

LOCATIE

The Green House

Croeselaan 16
3521 CA Utrecht

the-green-house-logo

DEELNAME AAN DE KENNISSESSIE IS GEHEEL KOSTELOOS
HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' of scroll naar beneden om akkoord te gaan.