VEPA KENNISSESSIES

Vepa organiseert een serie kennissessies. Tijdens deze sessies komen onderwerpen aan bod die zowel informatief als inspirerend zijn.

KENNISSESSIE ‘SMART INDUSTRY’ – 17 MEI 2016

Produceren in Nederland: klantgericht, flexibel, slim, snel, milieuvriendelijk, innovatief én meer concurrerend.

In een reeks kennissessies organiseert Vepa project furniture de kennissessie ‘Smart Industry’ op dinsdag 17 mei

Krijg antwoord op de vragen: Waarom productie in Nederland? Wat zijn de voordelen voor de consument? Investeren in capaciteit of specialiseren?

Met de ontwikkeling van ‘Smart Industry’ wordt de verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties (het ‘internet of things’) bedoeld. Hierdoor ontstaan nieuwe manieren van produceren, nieuwe businessmodellen en nieuwe sectoren. Geen bedrijf kan ontsnappen aan de technologische ontwikkeling. ‘Smart Industry’ is dus van invloed op elk bedrijf, groot of klein.

Tijdens deze kennissessie zullen specialisten op inspirerende wijze dieper ingaan op verschillende deelonderwerpen. Via een voting-app kunt u met uw smartphone of tablet actief deelnemen door het indienen en beantwoorden van vragen en het stemmen op ‘polls’.

AANMELDING MOGELIJK TOT 11 MEI a.s.

DEELNAME AAN DE KENNISSESSIE IS GEHEEL KOSTELOOS
HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT

ONDERWERPEN / SPREKERS

Richard van Hooijdonk, trendwatcher op het gebied van technologie en marketing, neemt u mee langs de trends en ontwikkelingen op het gebied van productie van de komende 15 jaar.

Promotor van Smart Industry, Tom Bouws, brengt u op de hoogte van het slim produceren in Nederland.

Gerhard Kadijk gaat in op reshoring: het terughalen van productie uit lagelonenlanden of het bewust produceren in eigen land.

Ite Bakker, vertegenwoordiger van Klingelnberg-Klauss, zal de theorie met de praktijk verbinden door de ontwikkelingen in productie tegen het licht te houden. Hierbij wordt een aantal machines bij Vepa als voorbeeld gebruikt.

Vepa organiseert deze kennissessie i.s.m.

 

smart-industry – logo 1 – bwerkt
kvk-logo – bewerkt

richard van hooijdonk - rond

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher en topspreker Richard van Hooijdonk biedt inspirerende lezingen over wereldtrends, technologie en marketing. Ruim 300.000 mensen bezochten zijn inspiratiesessies in binnen- en buitenland. Bekend van RTL, BNR, Radio 1 journaal en gastdocent aan Nyenrode en Erasmus universiteit.

tom bouws - rond

Tom Bouws

Tom Bouws is werkzaam voor de Kamer van Koophandel en promoot in die hoedanigheid het thema ‘Smart Industry’. Hij wil vanuit dit perspectief bedrijven en personen enthousiast maken zich te verdiepen in dit thema.
Hij is accountmanager voor landelijke en regionale kenninstellingen met focus op kenniscirculatie met MKB.

gerhard kadijk-rond

Gerhard Kadijk

Reshoring is het terughalen van productie uit lagelonenlanden. Gerhard Kadijk is specialist op dit gebied en zal de voordelen van reshoring helder uiteenzetten. Vooral op het gebied van kwaliteit, snelheid en flexibiliteit zijn de grootste voordelen te behalen. Maar ook zicht op de productieomstandigheden is van belang bij de keuze voor ‘made in Holland’.

Ite Bakker - rond

Ite Bakker

Ite Bakker vertegenwoordigt Klingelnberg-Klauss. Als technisch adviseur weet hij als geen ander wat de mogelijkheden zijn voor het ‘verbinden’ van machines. Klingelnberg-Klauss is professionele leverancier van industriële productietechnieken en levert o.a. houtbewerkings-, CNC- en kantenaanlijmmachines.

PROGRAMMA

13.30 uur:   ontvangst
14.00 uur:   aanvang deel 1, plenair

Tom Bouws
Richard van Hooijdonk

15.30 uur:   pauze
15.45 uur:   aanvang deel 2: link tussen theorie en praktijk

Ite Bakker

16.45 uur:   aanvang deel 3, plenair

Gerhard Kadijk

17.15 uur:   aanvang koud & warm buffet
± 18.00 uur: einde

LOCATIE

Vepa project furniture
Industrieweg 31
7903 AH  Hoogeveen

AANMELDING MOGELIJK TOT 11 MEI a.s.

DEELNAME AAN DE KENNISSESSIE IS GEHEEL KOSTELOOS
HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken