VEPA KENNISSESSIES

GEANNULEERD

De kennissessie ‘New Waste’ is (voorlopig) geannuleerd.

—————

 Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat we de kennissessie in deze opzet niet door kunnen laten gaan. Reden hiervoor is de ontwikkeling rondom het Coronavirus.

Inmiddels is besloten om ook geen online en live-presentatie te organiseren. We willen de sprekers en technische mensen die een dergelijke uitzending mogelijk zouden maken niet onnodig laten reizen.

Heb je je al aangemeld, dan word je persoonlijk geïnformeerd.

Het onze intentie om deze kennissessie later dit jaar in The Green House te organiseren.

In de reeks kennissessies organiseren we binnenkort de kennissessie
NEW WASTE
de toepassing van restmateriaal / afval in nieuwe producten

Deze kennissessie is bedoeld voor architecten, projectmanagement- en adviesbureaus die interesse hebben voor circulair inrichten en daar graag meer over willen weten.

De kennissessie vindt plaats op een unieke locatie, namelijk The Green House in Utrecht.

Kennissessie ‘New Waste’
Datum: 26 maart 2020

13:30 – 16:30 uur
(met lunch om 12:00 uur)

Scroll verder naar beneden voor het complete programma met informatie over de presentaties en de tijden.

Nieuwsgierig naar deze bijzondere locatie in Utrecht en het verhaal achter de visie van dit duurzame restaurant?  Dat begrijpen we helemaal. Daarom verzorgen we een unieke rondleiding door het restaurant én de eigen ‘urban farm’.

AANMELDEN

Aanmelden voor de kennissessie kan voorlopig helaas niet.
We wachten de ontwikkelingen rondom het Coronavirus af.

Martijn Vinke is directeur van TRIBOO: de circulaire kantoorinrichter. Zij zorgen dat grondstoffen nooit meer verloren gaan. ‍In alles wat ze doen bouwen ze aan harmonie tussen mens en natuur. TRIBOO zet revolutionaire innovaties in beweging om maximale impact te maken en verandert waardeloos afval in gezonde en circulaire producten en inrichtingen.

Producten worden verbrand, belanden onder de grond en in onze oceanen. Op deze manier brengen giftige stoffen en CO2 schade toe aan onze leefomgeving, met als gevolg milieuvervuiling, klimaatverandering en het uitputten van grondstofvoorraden.  Jaarlijks vernietigen we 73 miljoen euro aan grondstoffen. Dit moet en kan anders!
Dat is waar TRIBOO voor staat: van ‘waardeloosafval naar ‘waardevolmeubilair.

Edwin van Noort is manager van de afdeling Ontwikkeling en Beheer bij de Dutch Green Building Council (DGBC). In zijn presentatie gaat hij in op: trends in duurzaamheid; hoe financiële incentives voor voor duurzaam bouwen, renoveren en inrichten werken; hoe zich dat vertaalt naar certificeringssystemen; hHoe Inside/Inside werkt en een invulling geeft aan het objectief meten van materialen.

Edwin is bij DGBC is verantwoordelijk voor het onderhouden en ontwikkelen van de Nederlandse BREEAM-NL keurmerken. Daarnaast werkt hij aan projecten en (online) tools voor een circulair, energieneutraal, gezond en klimaatadaptieve gebouwde omgeving.

The Green House is een circulair restaurant. Een green hub waar je elkaar ontmoet en waar je geïnspireerd raakt door verhalen en ontmoetingen over hoe het anders, duurzamer, kan. Over een circulaire wereld waarin afval niet bestaat.

PROGRAMMA

12.00 uur: lunch

13.30 uur: welkom door Vepa en The Green House

14.00 uur:  presentatie 1- TRIBOO/Martijn Vinke – Van ‘waardeloos’ afval naar ‘waardevol’ meubilair

14.45 uur: pauze en mogelijkheid tot rondleiding The Green House

15.15 uur: presentatie 2 – DGBC/Edwin van Noort – Objectief meten van materialen

16.00 uur:   discussie en afsluitende borrel

LOCATIE

The Green House

Croeselaan 16
3521 CA Utrecht

the-green-house-logo

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken