In de race voor de Circular Award

Met onze Hemp-serie staan we in de finale!

Met de Hemp-serie staan we in de finale van de Circular Award in de categorie business!

Uit bijna 100 aanmeldingen hebben de vakjury’s drie finalisten voor de twee categoriën gekozen die strijden om de Circular Awards 2021. Deze worden uitgereikt op maandag 1 februari tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Op die dag zullen we met een videopitch proberen de vakjury én het publiek te overtuigen. We nemen het hierbij op tegen de NS en Swapfiets.

Stemmen
Ook jij kunt je stem uitbrengen! Meld je aan voor de Nationale Conferentie Circulaire Economie en kijk om 15:30 uur mee naar de pitches. Daarna kan er gestemd worden. Hoe dit precies in zijn werk gaat wordt tijdens de conferentie uitgelegd. Stem je op ons??

Motivatie jury
Hieronder de motivatie van de jury:

De drie finalisten in de categorie business laten allemaal zien dat bedrijven van alle groottes en (semi-)overheden op elk niveau circulaire impact kunnen maken mét een businessmodel of binnen budget.

Circular Awards 2021 – Categorie Business – Finalisten

    • VepaDrentea: Met de Hemp-collectie heeft VepaDrentea stoelen gemaakt met een kuip van een uniek biomateriaal van hennep en hars. Een technologische doorbraak is de ontwikkeling van de epoxyhars die functioneel equivalent én volledig recyclebaar is.
    • NS: Na twintig jaar gebruik moderniseert NS 656 rijtuigen (type VIRM), waarbij 99 procent van de materialen een tweede leven krijgen – en niet minder dan 85 procent als ‘nieuw’ terugkomt.
    • Swapfiets: De startup uit Delft is begonnen fietsen aan te bieden als dienst en maakt nu de stap om de fietsen zelf 100 procent circulair te maken.
^