Felt-stoel

De eyecatcher voor ieder kantoor; deze comfortabele Felt-stoel nodigt gewoon uit om plaats te nemen. Plezierige gesprekken zullen volgen. Daarbij is het verhaal achter deze Felt-stoel een goede binnenkomer. Je zit namelijk op 154 gerecyclede PET-flessen.

Duurzaam vilt-design

Vepa ontwikkelde met de Felt-stoel een echte goed-gevoel-stoel. Volledig ontworpen volgens de circulaire principes. In deze duurzame stoelen krijgt plastic afval een tweede leven. Onze verwondering over de sterke toename van plastic flesjes die vaak eenmalig worden gebruikt, was de aanleiding voor een verkennend onderzoek naar de Felt-stoel. Het is ons gelukt om duizenden PET-flessen niet op de afvalberg te doen belanden, maar in duurzame kantoren in heel Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië neer te zetten. Een proces van ‘upcycling’. Dat voelt toch prettig als je gaat zitten.

Onverwoestbare innovatie

Onze Felt-stoel is een ‘must-have’ als het gaat om een circulaire kantoor- of projectomgeving. Felt is breed inzetbaar: van vergaderkamer tot ontvangstruimte of bedrijfsrestaurant.  De duurzame stoel bestaat uit vier lagen PET-vilt. Dat maakt dit innovatieve meubel onverwoestbaar. In een circulaire kantoorinrichting is een lange, en daardoor duurzame levensduur een vereiste. Mocht de Felt-stoel ooit zijn functie verliezen in uw kantoorinrichting, dan is het materiaal weer volledig recyclebaar.

Duurzaamheid vol sfeer

De stabiele kuipconstructie van de Felt-stoel maakt een grote variatie aan modellen mogelijk. Onze Felt-stoel van gerecyclede plastic flessen is in verschillende kleuren leverbaar zodat de duurzame stoel in elke kantoorinrichting past. De Felt kleuren dragen bij aan een aangename en inspirerende werksfeer.

Onze expertise

Vepa is expert in het hergebruiken van materialen als hout, textiel, plastic en staal. Met deze materialen ontwerpen en ontwikkelen wij vooruitstrevend kantoor- en projectmeubilair. De circulaire economie draait natuurlijk in ons eigen bedrijf op volle toeren. Al vanaf 2012 wordt ruim 99% van onze reststromen gerecycled of hergebruikt.

Tijd en energie investeren in een duurzame kantoorinrichting is investeren in medewerkers en investeren in de wereld. Dat betaalt zich altijd terug!

^
a fair furniture company