Run levert ruim €6.000,- op voor het KWF

Vepa Running Team haalt met Fair Furniture Run veel geld op

– persbericht –

Hoogeveen, 18 september 2023 – Het Running Team van meubelproducent Vepa uit Hoogeveen heeft dit weekend – 15 en 16 september – de eerste editie van de Fair Furniture Run volbracht. De Fair Furniture Run is een eigen geïnitieerde estafetteloop van 145 kilometer tussen twee productielocaties van de Fair Furniture Group waar Vepa onderdeel van is. De loop startte om 00.30 uur in Wijchen en eindigde ruim vijftien uur later bij Vepa in Hoogeveen. Het doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF. Met een totaalopbrengst van €6.066,- is die missie meer dan geslaagd.   

Kilometers vreten
De route van 145 kilometer was opgedeeld in 29 etappes van 5 km. Iedere 5 kilometer had één hoofdloper, altijd vergezeld door twee begeleiders op de fiets. Al snel na de start sloten collega’s zich bij de hoofdlopers aan, wat resulteerde in een totaal afgelegde afstand van ruim 347 kilometer. Rudi Gruppen, één van de initiatiefnemers van de run: “De sfeer zat er vanaf het begin goed in en de weersomstandigheden waren perfect. Eigenlijk iedereen heeft veel meer kilometers gelopen dan dat we vooraf in gedachten hadden. Of er een vervolg komt? Daar moeten we echt nog even goed over nadenken. Het smaakt zeker naar meer, maar dit valt niet te overtreffen.

Fair voor de mens en maatschappij
Vepa ademt duurzaamheid en dat gaat veel verder dan het meubilair en de wijze waarop geproduceerd wordt. Niet alleen zuinig voor de aarde, maar ook zuinig voor de mens. Zo is er met een eigen Running en Cycling Team veel aandacht voor vitaliteit binnen het bedrijf. “En voor eigen initiatief”  vult Rudi aan. “Het is leuk dat je de ruimte krijgt om naast je werk ook iets te doen voor anderen. Koppel dat aan een sportieve uitdaging en dan staan de eerste collega’s al in de startblokken.”

 Het volgende evenement waar het Vepa Running Team aan mee zal doen is de Zevenheuvelenloop op zondag 19 november a.s.

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2023/09/FFR-4.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2023/09/FFR-3.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2023/09/FFR-2.jpg
^