Fietsen voor goed doel

Medewerkers van zes bedrijven van de Fair Furniture Group maken vrijdag 18 juni een fietstocht van 270 km langs alle Nederlandse bedrijven binnen de groep. Hierbij wordt geld ingezameld voor CliniClowns.

Vrijdag 18 juni organiseert het nieuwe Vepa Cycling Team voor medewerkers van de Fair Furniture Group de allereerste sportieve fietsuitdaging van 2021. Een monstertocht van 270 km langs alle Nederlandse locaties van de Fair Furniture Group. De tocht heeft als startpunt Breda en gaat via Wijchen en Hoogeveen naar Emmen.

Vitaliteit als basis
‘De focus op vitaliteit is al jarenlang een onderdeel van onze bedrijfsfilosofie’, aldus Erik Luisman, Sustainability & Business Development bij Vepa en initiatiefnemer van deze fietstocht. ‘We helpen onze mensen graag gezond en fit te blijven. Het Vepa Cycling Team staat garant voor sportieve ambitie, fun en teamspirit. Samen lekker ontspannen in de buitenlucht is net zo belangrijk als trainen voor uitdagende regionale tochten en events.’

Naast het Cycling Team heeft Vepa een Running Team en is er binnen de Fair Furniture Group een wandelcompetitie. ‘We zien het als een uitdaging om steeds beter en duurzamer te worden en te zorgen voor een ideale, vitale werkomgeving’, aldus Luisman.

De fietstocht
De start is in Breda bij Be by Bèta. Om 6.15 uur wordt het startschot gegeven voor de eerste groep fietsers. De eerste tussenstop is bij Eromesmarko in Wijchen. In Wijchen wordt ook gestart voor een tocht van 150 km.
Na Wijchen wordt het langste traject gefietst: van Wijchen naar Hoogeveen, waar Vepa gevestigd is. Hier eindigt ook de tocht voor de 150 km fietsers. De lange tocht gaat tenslotte naar het eindpunt in Emmen, waar ook een locatie van Vepa gevestigd is. Daarmee is de volledige 270 km afgelegd.

CliniClowns
Naast het sportieve deel wordt ook gedacht aan het maatschappelijke deel. Luisman: ‘Het Vepa Cycling Team wil met de tocht geld inzamelen voor CliniClowns. Je goed voelen zit niet alleen in je lijf. Het zit ook tussen je oren. Daarbij is contact met anderen van belang. En écht contact maken is precies waar CliniClowns goed in zijn. Daarom ondersteunen we deze organisatie graag.’

We hebben een donatiepagina aangemaakt op de website van CliniClowns om een mooi bedrag op transparante wijze bij elkaar te krijgen.

^
a fair furniture company