Eerste muren 3d vergaderfabriek geprint

Vepa is partner van de Vergaderfabriek. Dit innovatieve, duurzame project wordt in minder dan tien dagen – op locatie – geprint.  De eerste muur is geprint en naar alle verwachting opent de Vergaderfabriek op korte termijn haar deuren.

Duurzaamheid
De Vergaderfabriek is het eerste commerciële 3D-betongeprinte gebouw van Europa. Door de 3D-printtechniek kan een enorme verduurzaming gerealiseerd worden. Het was voor Vepa dan ook een logische keuze om vorig jaar in te stappen als partner van dit project. Vergeleken met de traditionele manier van bouwen levert het 3D-printen een CO2-reductie van ongeveer 40% op. Tegelijkertijd kun je materialen eenvoudiger hergebruiken en grondstoffen efficiënter inzetten. Ook aan de duurzame inrichting is gedacht. Vergaderen doe je namelijk op de Felt, onze stoel gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Nieuwe manier van vergaderen
Door te kiezen voor 3D-betonprinten kan in ronde en gebogen vormen worden gebouwd. Een ronde setting geeft bijvoorbeeld een veilig gevoel en bevordert bovendien de communicatie tussen personen. Voor een optimale belevingservaring wordt er daarnaast gebruik gemaakt van 360 graden filmprojectie, geluid- en geurtechnologieën. Deelnemers bepalen zelf of de vergaderomgeving rustgevend of bijvoorbeeld prikkelend moet zijn. Met prachtige natuurbeelden en inspirerende visuals waan je je zo in Lapland, of ergens onder water.

Meer informatie over dit innovatieve, duurzame project? Kijk dan op: devergaderfabriek.nl

^
a fair furniture company