Reuse

Meubilair in de oorspronkelijke vorm hergebruiken

Circulariteit

Één van de belangrijkste pijlers binnen de circulaire economie is het zo hoogwaardig mogelijk hergebruiken van producten en grondstoffen.

Eerst probeer je de producten 1 op 1 opnieuw te gebruiken. Dat kan zijn door ze binnen de organisatie opnieuw in te zetten, of door ze elders te gebruiken. In beide gevallen is onderhoud vaak noodzakelijk. Lukt het niet om de producten één op één te hergebruiken, dan wordt er gekeken of de onderdelen hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

 Hieronder vertellen we meer over het 1 op 1 opnieuw gebruiken van meubilair. 

 

Producten hergebruiken

De term ‘reuse’ in de circulaire economie betekent dat we producten één op één hergebruiken. Ook bij ‘redistribute’ worden de producten één op één hergebruikt.

Het verschil tussen de twee termen is dat we onder redistribute specifiek het opnieuw verdelen van meubilair verstaan. Dat kan binnen een organisatie zijn maar ook daarbuiten. Net als bij reuse wordt het meubilair niet aangepast, maar direct hergebruikt.

Als we voor een project de huidige meubels één op één hergebruiken dan zorgen we er uiteraard voor dat ze schoongemaakt worden.

Ook worden ze stuk voor stuk nagekeken en eventuele defecten worden direct opgelost.

^
a fair furniture company