Recycle

Nieuwe producten van gerecyclede onderdelen.

 

Circulariteit

Één van de belangrijkste pijlers binnen de circulaire economie is het zo hoogwaardig mogelijk hergebruiken van producten en grondstoffen.

Eerst probeer je de producten 1 op 1 opnieuw te gebruiken. Dat kan zijn door ze binnen de organisatie opnieuw in te zetten, of door ze elders te gebruiken (hergebruik en herplaatsing). In beide gevallen is onderhoud vaak noodzakelijk. Lukt het niet om de producten één op één te hergebruiken, dan wordt er gekeken of de onderdelen hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

 Hieronder vertellen we meer over het recyclen van onderdelen.

 

Recyclen 

Producten die we niet meer één op één hergebruikt kunnen worden, kunnen wellicht wel gerecycled worden. Nadat de producten uit elkaar zijn gehaald worden de losse onderdelen gescheiden en gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Van deze gerecyclede materialen maken we weer nieuwe producten.

Felt is hier een goed voorbeeld hiervan. Net als de kunststoffen delen van de bladdragers voor onze bureaus zijn de stoelen gemaakt van gerecycled kunststof. En het mooie is, de kuip daarnaast oneindig gerecycled worden. Als dat geen circulaire stoel is!

 

 

Wybelt

Ook de Wybelt is gemaakt van gerecycled materiaal. Het krukje bestaat voor het grootste gedeelte uit gerecycled kunststof maar naast de variant van 100% gerecycled kunststof, kunnen we ook versies maken met gemaaid gras of papierafval.

Voor de productie van het krukje worden o.a. afgedankte stoelkuipjes, shampooflessen en vuilniszakken gebruikt. Dit plastic afval wordt vervolgens in kleine stukken gemalen zodat het in de speciaal ontwikkelde mal past. Door middel van een rotatie-giet-proces worden de contouren van Wybelt vervolgens zichtbaar. Na de afwerking is het krukje klaar voor gebruik.

Meer weten over Wybelt?

https://vepa.nl/wp-content/uploads/2020/03/Recycle-stap-1.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2020/03/Recycle-stap-2.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2020/03/Recycle-stap-3.jpg
https://vepa.nl/wp-content/uploads/2020/03/Recycle-stap-4-2.jpg

Uitgelichte projecten 

Provinciehuis Zeeland

Ga naar project

Duvak Automatisering

Ga naar project

RSD De Liemers

Ga naar project
^
a fair furniture company