Plastic Whale

Plasticvissen op de Amsterdamse grachten.

Plastic heroes

Net als Vepa zet Plastic Whale zich in voor een beter milieu. Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld.

Een social enterprise met als missie om ‘s werelds wateren plasticvrij maken. Dat doen ze door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het plastic probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen actie te ondernemen en plastic uit de Amsterdamse grachten te vissen.

Uiteindelijk hoopt Plastic Whale om ‘out of business’ te gaan omdat de missie behaald is. Overbevissing is in dit geval positief.

De video vertelt meer over Plastic Whale. 

Boten van plastic afval

Tot op heden heeft de organisatie al ruim 150.000 PET-flessen uit het water gevist. Deze PET-flessen worden vervolgens gerecycled en hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Bij sommige mensen bestaat helaas nog altijd het idee dat plastic waardeloos wordt nadat het éénmalig gebruikt is. Dat is natuurlijk niet zo. Van de opgeviste PET-flessen zijn inmiddels 13 nieuwe designsloepen gemaakt.

Maar dat is niet het enige. De boten worden namelijk dagelijks ingezet om op de Amsterdamse grachten en in de Rotterdamse haven te vissen naar meer plastic als grondstof voor onze gezamenlijke meubellijn: Plastic Whale by Vepa.

Plastic Whale by Vepa 

Plastic Whale by Vepa is circulair kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic.

De belangrijkste grondstof voor de collectie – de gerecyclede PET-flessen – wordt dus zelf uit de grachten gevist.

Trotse sponsor

Begin 2018 werd de Vepa-boot te water gelaten en sindsdien hebben vele enthousiastelingen meegeholpen met het vissen naar Amsterdams grachtenplastic.

Ook zin om een keer de mouwen op te stropen en mee te helpen met plasticvissen? Neem dan contact op met je accountmanager.

^
a fair furniture company