Duurzaamheid - Vepa the furniture factory
Drentea Future Office

heet vanaf nu

Vepa The Furniture Factory

Drentea en Vepa zijn sinds 6 april verder gegaan onder één naam . . . Vepa.

Je wordt doorgeleid naar de gezochte informatie op Vepa.nl.

Pagina bekijken

Duurzaamheid

Duurzaam denken, innoveren én doen.

Duurzaam produceren en circulair inrichten is voor ons niet iets wat alleen de laatste tijd speelt.
We zijn hier al jaren mee bezig en hebben daarmee tal van oplossingen bedacht.
Aan de basis van deze oplossingen liggen een aantal fundamentele, duurzame keuzes.
Deze lichten we hieronder toe. Daarnaast is in onze videoserie “Duurzaam Doen met Vepa” te zien hoe we duurzaam innoveren, denken en vooral dóén.

Social & sustainable development report

Met veel trots presenteren we hierbij het Social & sustainable development report 2020/2021 van de Fair Furniture Group. We willen koploper zijn in duurzaam, circulair en sociaal ondernemen en het rapport richt zich daarmee op de mens, de maatschappij en de aarde. Fair voor mens, maatschappij en aarde is namelijk de basis waarop we willen bijdragen aan een nieuwe toekomstbestendige economie.

Klik hier voor het digitale rapport.
Wil je een fysieke versie ontvangen? Vul dan hier je gegevens in.

100% Made in Holland

Als enige fabrikant van kantoor- en projectmeubilair zijn de producten van Vepa 100% made in Holland. Dat biedt controle over de kwaliteit, verzekert goede arbeidsomstandigheden én levert een CO2-reductie tot wel 70% op.

Onze  productielocaties staan dichtbij de klant en grondstoffen komen uitsluitend uit onze eigen regio. Waar mogelijk kiezen we voor leveranciers uit Nederland.

Duurzaam produceren

Vepa is hard op weg naar een afvalloze fabriek. Optimalisatieprogramma’s en slimme programmering zorgen ervoor dat we onze grondstoffen zo efficiënt mogelijk gebruiken. Voor het restmateriaal dat er overblijft hebben we duurzame oplossingen bedacht.

Onze houtrestanten gebruiken we bijvoorbeeld voor nieuwe banken, ons textielafval wordt hergebruikt in akoestische wanden en van ons staalafval maken we stoelonderstellen.

Circulair inrichten

Samen creëren we nieuwe oplossingen voor bestaande producten en materialen. Het is vaak niet meer de vraag of, maar meer de vraag hoe we organisaties kunnen helpen met hun circulaire inrichting.

Iedere situatie is uniek, dus voor ieder project bepalen we de duurzame kansen en circulaire mogelijkheden. We schetsen diverse scenario’s en nemen uiteraard de consequenties van de gemaakte keuzes mee in ons voorstel.

Samen sterk

We willen de cirkel graag sluiten en al onze productketens circulair maken. Dit betekent dat we geen afval produceren, en producten en materialen zo veel mogelijk opnieuw gebruiken.

Ieder project vraagt om een op maat gemaakte aanpak. Kantoor-en projectinrichters, adviesbureaus, huisvestingbureaus of architecten worden ingeschakeld om een deel van het circulair inrichtingsproces op zich te nemen.

We betrekken eindgebruikers als bedrijven, verenigingen, overheden en onderwijsinstanties zoveel mogelijk bij onze duurzame ideeën en oplossingen. Samen staan we sterk!

^
a fair furniture company