Plasticvissen met Plastic Whale

Net als Vepa zet Plastic Whale zich in voor een beter milieu. Dit doen ze door plastic uit de Amsterdamse grachten te vissen en er nieuwe producten van te maken. Zoals hoogwaardige designersloepen. Of kantoormeubilair. Want met deze  sloepen vissen we naar plastic flessen voor onze gezamenlijke circulaire meubellijn: Plastic Whale by Vepa.

Plastic missie

Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld met de missie om ‘s werelds wateren plasticvrij te maken. Dit doen ze door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen actie te ondernemen en plastic te gaan vissen. Zo organiseren ze publieke evenementen die vrij toegankelijk zijn voor alle belangstellenden en organiseren ze bedrijfsuitjes voor organisaties die graag in actie willen komen en iets willen doen aan het plasticprobleem.

plastic-missie
sloepjpg

Boten gemaakt van plastic afval

Helaas bestaat er bij sommige mensen nog altijd het idee dat plastic in het algemeen, en PET-flessen in het bijzonder, waardeloos wordt nadat het éénmalig gebruikt is. Plastic Whale wil dit probleem tackelen door mensen te laten zien dat plastic geen afval is, maar dat het een waardevolle grondstof is voor nieuwe producten. Zoals de boten waarvan er inmiddels 11 gebouwd zijn.

Van flake naar vezel en granulaat

Om PET-flessen uit de gracht, oceaan of van de afvalberg opnieuw te gebruiken, moeten ze eerst op kleur gescheiden worden. Vervolgens worden de flessen schoongemaakt en in kleine snippers gesneden. Deze snippers noemen we flakes en de flakes worden verwerkt tot granulaatkorrels en vezels. Van de granulaatkorrels worden schuimplaten gemaakt die wij weer gebruiken voor de kern van onze Plastic Whale by Vepa boardroom tafels. Van de vezels worden gerecyclede PET-vilten matten gemaakt.

samenwerking
de-vepa-boot

De Vepa-boot

Begin 2018 werd de Vepa-boot te water gelaten en sindsdien hebben vele enthousiastelingen meegeholpen met het vissen naar Amsterdams grachtenplastic. De opgeviste PET-flessen recyclen we tot PET-vilt en PET-schuim zodat deze kunnen gebruiken voor nieuwe producten. Zin om de mouwen op te stropen en mee te helpen met vissen? Neem dan contact op met je contactpersoon binnen Vepa.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken