chaos

Milieubelasting en afvalbarometer

Vepa is de meest duurzame fabrikant van project- en kantoormeubilair. Dit weten wij, maar willen we ook graag bewijzen. Vandaar dat we ook open over onze productieketens en de herkomst van onze materialen. Tevens werken we samen met andere organisaties die bijvoorbeeld onze milieubelasting meten, of ons afvalprofiel in kaart brengen.

Footprint

Een aantal jaar geleden heeft de TU Delft onze footprint berekend. Deze bleek zo laag dat we geen CO2–uitstoot hoeven te compenseren. Toch nemen we onze verantwoordelijkheid en leveren we een extra bijdrage om de klimaatverandering tegen te gaan. Op ons dak liggen 283 zonnepanelen met een totale capaciteit van 100.000 kWh. Dit is te vergelijken met het jaarlijkse stroomverbruik van 25 gezinnen. Tevens zijn er warmteterugwinningsinstallaties in onze spuiterijen geïnstalleerd en er is energiezuinige verlichting in het pand aangebracht.

footprint
afvalbarometer-2017

Samenwerking met Van Gansewinkel

Sinds we in 2012 een intensieve samenwerking startten met Van Gansewinkel, wordt minimaal 96% van ons afval hergebruikt, geupcycled, gerecycled of omgezet in groene energie. Minder dan 1% van onze restmaterialen wordt nog daadwerkelijk afval genoemd. Een ongeëvenaarde prestatie in de branche, waar we trots op zijn.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Klik op de knop 'Accepteren' of scroll naar beneden om akkoord te gaan.