regionaal

Leveranciers uit de regio

Onze leveranciers van grondstoffen komen altijd uit de regio. Waar mogelijk kiezen we voor leveranciers uit Nederland. Lukt dit niet, dan maken we afspraken met leveranciers uit West-Europa. Op deze manier weten we zeker dat de mensen die onze grondstoffen leveren in goede arbeidsomstandigheden werken en dat de milieuwetten bij bedrijven worden gehandhaafd. Tevens zijn de af te leggen afstanden tussen de leverancier en Vepa veel korter dan wanneer de grondstoffen uit Azië gehaald worden. Dit scheelt niet alleen tijd, het is ook veel beter voor het milieu.

Overeenkomende normen en waarden

Bij de keuze voor (nieuwe) leveranciers kijken wij zowel naar de commerciële, als de morele kant van de organisatie. Voor het aangaan van relaties moeten deze aspecten overeenkomen met onze eigen normen en waarden, zoals:

  • het naleven van wetten en regels die in het betreffende land gelden;
  • het belonen van medewerkers op een adequate manier en het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving;
  • het voldoen aan de ISO 26000 richtlijn;
  • het voldoen aan de fundamentele ILO-verdragen;
  • het respecteren van de individuele geaardheid, lichamelijke eigenschappen en/of geloofsovertuigingen van medewerkers;
  • het nemen van maatregelen om het milieu zo veel mogelijk te beschermen.
overeenkomende-normen-en-waarden
samen-sterk

Samen sterk

Samenwerken met leveranciers uit de regio betekent ook dat we samen kunnen nadenken over nieuwe circulaire oplossingen. Samen met onder andere onze leverancier BNP Brinkmann hebben we de keten van textiel gesloten. Overgebleven textiel wordt door ons verzameld en door BNP Brinkmann verwerkt tot vilten matten. Deze matten noemen we Re-felt en gebruiken wij weer als akoestisch dempingsmateriaal voor nieuwe producten. Meer informatie hierover is de vinden op onze hergebruik van textiel pagina.

Transparantie

Onze toeleveringsketen is volledig transparant en de standaarden van de International Labour Organization zijn voor ons en onze leveranciers vanzelfsprekend. Een Code of Conduct – of integriteitsverklaring – is een vast onderdeel van het selectieproces van onze leveranciers. Hierin staan onder andere afspraken over maatschappelijk verantwoord ondernemen en specifieke arbeidsomstandigheden.

transparantie

Keurmerken

Vepa is ISO 14001 en ISO 9001 gecertificeerd. We werken uitsluitend met PEFC of FSC® gecertificeerd hout en ook voor ons stoffenassortiment maken we bewuste keuzes. Daarom zijn onze standaard stoffen OEKO-TEX gecertificeerd en/of voorzien van het Europees Ecolabel; maatstaven die de duurzaamheid van een product aantonen. Het spreekt voor zich dat we uitsluitend met leveranciers werken die producten met bovenstaande keurmerken leveren.

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken